Bartolini Artisan
Durum Rurki
Makaron Bartolini wytwarzany starymi rzemieślniczymi metodami. Posiada naturalny kolor oraz lekko chropowatą powierzchnię, która pomaga wchłaniać sos. To wszystko dzięki specjalnym metodom suszenia oraz zastosowania matryc z brązu.
To może cię zainteresować
Ten rzymski makaron jest niezwykle popularny w wielu zakątkach świata. Posiada ryflowaną powierzchnię, dzięki czemu jeszcze lepiej trzyma wszelkiego rodzaju sosy, które nie tylko zatrzymują się w jego tubularnym kształcie, ale też dobrze przylegają do zewnętrznych ścianek rigatoni. Ma bardzo uniwersalne zastosowanie. Podawany zarówno z cięższymi sosami mięsnymi czy grzybowymi, jak i w lekkich daniach z patelni przyrządzonych z dodatkiem warzyw i świeżych ziół.
Idealny do; zup, zapiekanek i dań z patelni.
Do produkcji makaronu durum używa się jedynie wody oraz najwyższej jakości semoliny - mąki z pszenicy durum.
Składniki: Semolina (mąka z pszenicy durum).
Produkt może zawierać jaja.
Wartość odżywcza (w 100 g produktu):
Wartość energetyczna: | 1527 KJ (360 kcal) |
Tłuszcz: | 1,6 g, w tym kwasy tłuszczowe nasycone 0,6 g |
Węglowodany: | 72 g, w tym cukry 3,9 g |
Błonnik: | 3,6 g |
Białko: | 12 g |
Sól: | 0,001 g |
Masa netto: 300 g