Bartolini Artisan
Durum Muszle Pięciosmakowe
Makaron Bartolini wytwarzany starymi rzemieślniczymi metodami. Posiada naturalny kolor oraz lekko chropowatą powierzchnię, która pomaga wchłaniać sos. To wszystko dzięki specjalnym metodom suszenia oraz zastosowania matryc z brązu.
To może cię zainteresować
Świderek wywodzi się z południowych Włoch, a konkretnie z regionów Campania i Molise, gdzie od wieków serwowany jest w tradycyjny sposób. Na świecie wyróżnia się co najmniej kilkanaście rodzajów fusilli różniących się długością czy stopniem i rodzajem skręcenia. Spiralny kształt zapewnia doskonałe zatrzymywanie sosów i dressingów dzięki czemu jest bardzo uniwersalnym składnikiem wielu dań. Naturalne warzywa i przyprawy zawarte w naszej pięciokolorowej wersji, potęgują doznania smakowe kosztowanych dań. Bogactwo kolorów sprawia z kolei, że znakomicie prezentują się na talerzu, umilając tym samym zajadanie się ulubioną zupą, daniem głównym i przede wszystkim sałatką, w której ze względu na kształt i doskonałą sprężystość, pięciokolorowy fusilli sprawdzi się wprost idealnie.Unikalny kształt zapewniający idealne trzymanie nadzienia.
Idealny do; sałatek i dań z patelni.
Do produkcji makaronu durum używa się jedynie wody oraz najwyższej jakości semoliny - mąki z pszenicy durum.
Składniki: Semolina (mąka z pszenicy durum), warzywa w zmiennych proporcjach (szpinak suszony, pomidor suszony, burak suszony), przyprawa: kurkuma.
Produkt może zawierać jaja.
Wartość odżywcza (w 100 g produktu):
Wartość energetyczna: | 1527 KJ (360 kcal) |
Tłuszcz: | 1,6 g, w tym kwasy tłuszczowe nasycone 0,6 g |
Węglowodany: | 72 g, w tym cukry 3,9 g |
Błonnik: | 3,6 g |
Białko: | 12 g |
Sól: | 0,001 g |
Masa netto: 300 g