Zaloguj się i zweryfikuj, aby zobaczyć ceny oraz otrzymać rabaty
Dla aktywnych

Bio Białko Serwatkowe Whey protein 500g Diet Food

Produkt jest bogatym źródłem białka - podstawowego budulca mięśni. Pomaga w utrzymaniu zdrowych kości. Zawiera cenne dla zdrowia aminokwasy. To idealny sposób na przekąskę w ciągu dnia lub po wysiłku, bez zbędnych węglowodanów, cukru i nadmiernej ilości tłuszczu. Polecany dla osób intensywnie trenujących, aktywnych, chcących mieć szczupłą i atletyczną sylwetkę. Do organicznego białka serwatkowego, które jest źródłem minerałów i witamin, dodaliśmy ekologiczne, surowe kakao.

EAN: 5901549275667
Producent: Diet Food

Status: dostępny na zamówienie
Dostępność: 0

Bio Białko Serwatkowe Whey protein 500g

Diet Food

  

Produkt jest bogatym źródłem białka - podstawowego budulca mięśni. Pomaga w utrzymaniu zdrowych kości. Zawiera cenne dla zdrowia aminokwasy. To idealny sposób na przekąskę w ciągu dnia lub po wysiłku, bez zbędnych węglowodanów, cukru i nadmiernej ilości tłuszczu. Polecany dla osób intensywnie trenujących, aktywnych, chcących mieć szczupłą i atletyczną sylwetkę. Mleko pozyskiwane do produkcji serwatki pochodzi od krów wypasanych wolno na ekologicznych łąkach. Co to jest białko serwatkowe? Białko serwatkowe to jedna z dwóch kategorii białek występujących w produktach mlecznych (obok kazeiny) i jest produktem ubocznym przy produkcji serów i jogurtów. Po przetworzeniu białko serwatkowe jest zwykle sprzedawane w postaci proszku lub mieszane ze sproszkowanymi koktajlami i napojami, które zawierają również inne składniki odżywcze. Stosowany jest jako uzupełnienie niedożywienia i niedoborów białka lub najczęściej w celu zwiększenia wydolności sportowej. Przed wchłonięciem przez organizm duże frakcje białka są rozkładane przez enzymy trawienne organizmu na aminokwasy. Aminokwasy są następnie łączone w różne kombinacje, aby stworzyć nowe białka, których organizm użyje do budowy mięśni, enzymów, hormonów i innych substancji potrzebnych do budowy i funkcjonowania. Białko serwatkowe dostarcza wszystkich niezbędnych aminokwasów i jest szczególnie bogate w leucynę i cysteinę. Uważa się, że źródła białka leucyny są najsilniejszym wyznacznikiem syntezy i wzrostu białek mięśniowych i dlatego jest preferowanym wyborem dla większości bywalców siłowni. Na czym polega różnica między izolatem a koncentratem? Ponieważ denaturacja może wpływać na aktywność biologiczną pewnych peptydów, bio koncentrat serwatki jest zdrowszy od izolatu. Jednak w zależności od zastosowanego procesu produkcyjnego, izolat mimo wszystko może jeszcze zawierać znaczne ilości aktywncyh peptydów. Izolat białka serwatkowego jest dużo lepiej przyswajalny od koncentratu, ale ma w sobie mniej substancji odżywczych. Izolat vs koncentrat białka - czym kierować się przy wyborze? Przy wyborze produktu białkowego ważne jest, aby rozważyć swoje cele, budżet i stan zdrowia. Pamiętajmy, że koncentraty serwatkowe zawierają znaczną ilości laktozy i każdy z nietolerancją tej substancji powinien ich unikać. Izolaty są bardziej przetworzone, droższe i mogły stracić wiele związków prozdrowotnych, które w nienaruszonym stanie znajdziemy w bio koncentratach. Z drugiej jednak strony izolaty zawierają większą ilości białka. Jeśli nie tolerują Państwo laktozy i potrzebują szybko wchłaniającej się odżywki, wybierz izolat białka. Jest on łatwo trawiony przez organizm i nie powoduje skutków ubocznych. Natomiast najlepszym wyborem dla osób początkujących i tych, które szukają produktu w niskiej cenie, będzie bio koncentrat.

  

Jak spożywać?

Zalecamy zmieszanie dwóch łyżek stołowych z ulubionym mlekiem, jogurtem lub sokiem (250 ml). Spożywać 1-3 razy dziennie.

    

Składniki:

100% ekologicznego koncentratu proteiny z bio mleka

Informacje Alergiczne:

Produkt może zawierać soję, pszenicę oraz gluten

  

Przechowywanie:

Preparat należy przechowywać w suchym, chłodnym miejscu w sposób niedostępny dla małych dzieci.

 

Wartość odżywcza (w 100 g produktu): 

Wartość 

energetyczna:

1535 kJ / 367 kcal

Tłuszcz: 

5 g

w tym kwasy tłuszczowe nasycone:

3,2 g 

Węglowodany: 

3,5 g, w tym cukry 3,5 g

Białko: 

77 g

Sól:

0,5 g

 

Aminokwasy w 100 g:

  • kwas asparaginowy 7,9 g
  • seryna 4 g
  • treonina 5,3 g
  • kwas glutaminowy 12,2 g
  • prolina 4,5 g
  • glicyna 1,4 g
  • alanina 3,7 g
  • walina 4,4 g
  • metionina 1,7 g
  • izoleucyna 4,7 g
  • leucyna 7,7 g
  • tyrozyna 2,3 g
  • fenyloalanina 2,5 g
  • histydyna 1,5 g
  • lizyna 7 g
  • arginina 1,9 g
  • cystyna 2 g
  • tryptofan 1,6 g

 

Masa netto: 500 g

 ______________________________________________