Zaloguj się i zweryfikuj, aby zobaczyć ceny oraz otrzymać rabaty
Grzyby suszone

Borowik cały marynowany 315 ml EL- TA

Uznaje się, że do marynowania nadają się wszystkie grzyby jadalne, niektórzy eksperci wskazują tylko niektóre gatunki do tego idealne – i tak – najlepiej więc marynować: Borowik Szlachetny, Podgrzybek Brunatny, Pieprznik Jadalny zwany Kurką, Maślak Zwyczajny, Koźlarz, Gąska zwana zielonką . Według tradycyjnych receptur nie powinno się mieszać różnych gatunków w jednym słoiku. Do marynowania wybieramy grzyby najlepszej jakości: nierobaczywe, twarde, niezwiotczałe..

EAN: 5907810813002
Producent: EL-TA

Status: dostępny na zamówienie
Dostępność: 0

Borowik cały marynowany 315 ml EL- TA

 
Uznaje się, że do marynowania nadają się wszystkie grzyby jadalne, niektórzy eksperci wskazują tylko niektóre gatunki do tego idealne – i tak – najlepiej więc marynować: Borowik Szlachetny, Podgrzybek Brunatny, Pieprznik Jadalny zwany Kurką, Maślak Zwyczajny, Koźlarz, Gąska zwana zielonką . Według tradycyjnych receptur nie powinno się mieszać różnych gatunków w jednym słoiku. Do marynowania wybieramy grzyby najlepszej jakości: nierobaczywe, twarde, niezwiotczałe.. 
 
Skład:

Borowik cały, woda, ocet, cukier, sól, cebula, marchew , gorczyca, liść laurowy, ziele angielski. 

Kraj produkcji i pochodzenia:

Polska

Przechowywanie:

Przechowywać w suchym i chłodnym miejscu.

 

Wartość odżywcza (w 100 g produktu): 

Wartość 

energetyczna:

49 kJ / 206 kcal

Tłuszcz: 

0,3 g

Błonnik

3,5 g

w tym kwasy tłuszczowe nasycone:

0 g 

Węglowodany: 

8,8 g, w tym cukry 5,1 g

Białko: 

2,4 g

Sól:

600 mg

 Pojemność słoika  : 315 ml

______________________________________________