Borowik cały marynowany 315 ml EL- TA
Uznaje się, że do marynowania nadają się wszystkie grzyby jadalne, niektórzy eksperci wskazują tylko niektóre gatunki do tego idealne – i tak – najlepiej więc marynować: Borowik Szlachetny, Podgrzybek Brunatny, Pieprznik Jadalny zwany Kurką, Maślak Zwyczajny, Koźlarz, Gąska zwana zielonką . Według tradycyjnych receptur nie powinno się mieszać różnych gatunków w jednym słoiku. Do marynowania wybieramy grzyby najlepszej jakości: nierobaczywe, twarde, niezwiotczałe..
EAN: 5907810813002
Producent: EL-TA
Borowik cały marynowany 315 ml EL- TA
Borowik cały, woda, ocet, cukier, sól, cebula, marchew , gorczyca, liść laurowy, ziele angielski.
Kraj produkcji i pochodzenia:
PolskaPrzechowywanie:
Przechowywać w suchym i chłodnym miejscu.
Wartość odżywcza (w 100 g produktu):
Wartość energetyczna: | 49 kJ / 206 kcal |
Tłuszcz: | 0,3 g |
Błonnik | 3,5 g |
w tym kwasy tłuszczowe nasycone: | 0 g |
Węglowodany: | 8,8 g, w tym cukry 5,1 g |
Białko: | 2,4 g |
Sól: | 600 mg |
Pojemność słoika : 315 ml
______________________________________________