Zaloguj się i zweryfikuj, aby zobaczyć ceny oraz otrzymać rabaty
Słodycze i przekąski

Czekolada extra gorzka 60% kakao o zmniejszonej ilości kalorii (-30%) 100g RED

Została stworzona przez najlepszych europejskich Mistrzów Czekolady. Czekolada RED Delight, Delicious&Light to pierwsze na świecie czekolady zawierające od 35% do 50% mniej kalorii. Tę niższą wartość kaloryczną udało się uzyskać przez nie dodawanie cukru i obniżenie zawartości tłuszczu. Do jej wyprodukowania użyte są najlepsze ziarna kakaowe z Wybrzeża Kości Słoniowej a zamiast cukru zastosowano naturalne substancje słodzące takie jak erytrol i maltitol. Czekolady i praliny RED Delight, Delicious&Light zostały wyprodukowane przez firmę Chocolette Confectionary, jedną z najnowocześniejszych fabryk czekolady w Europie.

EAN: 4751027950194
Producent: RED

Status: dostępny od zaraz
Dostępność: 15

Czekolada extra gorzka 60% kakao o zmniejszonej ilości kalorii (-30%) 100g

30% mniej kalorii i 30% mniej tłuszczu w porównaniu ze zwykłą czekoladą ciemną!

 

Została stworzona przez najlepszych europejskich Mistrzów Czekolady. Czekolada RED Delight, Delicious&Light to pierwsze na świecie czekolady zawierające od 35% do 50% mniej kalorii. Tę niższą wartość kaloryczną udało się uzyskać przez nie dodawanie cukru i obniżenie zawartości tłuszczu. Do jej wyprodukowania użyte są najlepsze ziarna kakaowe z Wybrzeża Kości Słoniowej a zamiast cukru zastosowano naturalne substancje słodzące takie jak erytrol i maltitol. Czekolady i praliny RED Delight, Delicious&Light zostały wyprodukowane przez firmę Chocolette Confectionary, jedną z najnowocześniejszych fabryk czekolady w Europie.

 

Głównym składnikiem RED jest wysokiej jakości kakao, produkowane przez Barry Callebaut - światowego lidera w tej branży.

Erytrytol - naturalna substancja słodząca o zerowej wartości energetycznej, występująca w melonach, winogronach, gruszkach i innych owocach. Obecnie jest uważana za najbezpieczniejszą i najpopularniejszą substancję słodzącą w Europie.

Maltitol - podobnie jak erytrytol jest obecny w wielu owocach i warzywach. Wyróżnia się znacznie mniejszą zawartością kalorii niż cukier przy podobnej słodkości, intensywności i smaku.

Polidekstroza - stanowi bogate źródło błonnika, który sprzyja zdrowemu trawieniu. Pochodzi z naturalnych produktów. Jest w pełni bezpieczna i została dopuszczona do produkcji żywności w Europie.

  

Skład:  

Miazga kakaowa; substancja słodząca (erytrytol); kakao w proszku; substancja wypełniająca (polidekstroza); tłuszcz kakaowy; emulgatory: lecytyny (soja), E476; aromaty; substancja słodząca: glikozydy stewiolowe. Masa kakaowa minimum 60%.

Może zawierać: może zawierać: mleko, orzeszki ziemne, migdały, orzechy makadamia, orzechy laskowe i orzechy nerkowca, soja

 

Wartość odżywcza (w 100 g produktu): 

Wartość 

energetyczna:

1578 kJ / 383 kcal

Tłuszcz: 

29 g, w tym kwasy tłuszczowe

nasycone 18 g

Węglowodany: 

33 g, w tym cukry 0,7 g, poliole 29 g

Białko: 

8,5 g

Sól:

0,03 g

Przechowywanie: Przechowywać w suchym miejscu w temperaturze 10°C - 21°C

Kraj pochodzenia: Łotwa

Masa netto: 100 g

______________________________________________