Czekoladka ciemna o zmniejszonej ilości kalorii (-30%) 100g RED
Została stworzona przez najlepszych europejskich Mistrzów Czekolady. Czekolada RED Delight, Delicious&Light to pierwsze na świecie czekolady zawierające od 30% do 50% mniej kalorii. Tę niższą wartość kaloryczną udało się uzyskać przez nie dodawanie cukru i obniżenie zawartości tłuszczu. Do jej wyprodukowania użyte są najlepsze ziarna kakaowe z Wybrzeża Kości Słoniowej a zamiast cukru zastosowano naturalne substancje słodzące takie jak erytrol i maltitol. Czekolady i praliny RED Delight, Delicious&Light zostały wyprodukowane przez firmę Chocolette Confectionary, jedną z najnowocześniejszych fabryk czekolady w Europie.
EAN: 4751027950019
Producent: RED
Czekoladka ciemna o zmniejszonej ilości kalorii (-30%) bez dodatku cukru 100g
30% mniej kalorii i 44% mniej tłuszczu w porównaniu ze zwykłą czekoladą ciemną!
Została stworzona przez najlepszych europejskich Mistrzów Czekolady. Czekolada RED Delight, Delicious&Light to pierwsze na świecie czekolady zawierające od 30% do 50% mniej kalorii. Tę niższą wartość kaloryczną udało się uzyskać przez nie dodawanie cukru i obniżenie zawartości tłuszczu. Do jej wyprodukowania użyte są najlepsze ziarna kakaowe z Wybrzeża Kości Słoniowej a zamiast cukru zastosowano naturalne substancje słodzące takie jak erytrol i maltitol. Czekolady i praliny RED Delight, Delicious&Light zostały wyprodukowane przez firmę Chocolette Confectionary, jedną z najnowocześniejszych fabryk czekolady w Europie.
Głównym składnikiem RED jest wysokiej jakości kakao, produkowane przez Barry Callebaut - światowego lidera w tej branży.
Erytrytol - naturalna substancja słodząca o zerowej wartości energetycznej, występująca w melonach, winogronach, gruszkach i innych owocach. Obecnie jest uważana za najbezpieczniejszą i najpopularniejszą substancję słodzącą w Europie.
Maltitol - podobnie jak erytrytol jest obecny w wielu owocach i warzywach. Wyróżnia się znacznie mniejszą zawartością kalorii niż cukier przy podobnej słodkości, intensywności i smaku.
Polidekstroza - stanowi bogate źródło błonnika, który sprzyja zdrowemu trawieniu. Pochodzi z naturalnych produktów. Jest w pełni bezpieczna i została dopuszczona do produkcji żywności w Europie.
Skład:
Miazga kakaowa; substancja słodząca (erytrytol); substancja wypełniająca (polidekstroza); tłuszcz kakaowy; substancja zagęszczająca (karagen); emulgatory: lecytyny (soja), E476; aromat; substancja słodząca: glikozydy stewiolowe. Masa kakaowa minimum 40%.
Może zawierać: mleko, orzeszki ziemne, orzechy makadamia, orzechy laskowe, orzechy nerkowca, migdały, soję.
Wartość odżywcza (w 100 g produktu):
Wartość energetyczna: | 1519 kJ / 368 kcal |
Tłuszcz: | 23 g, w tym kwasy tłuszczowe nasycone 14 g |
Węglowodany: | 44 g, w tym cukry 1 g, poliole 40 g |
Białko: | 4,7 g |
Sól: | 0,01 g |
Przechowywanie: Przechowywać w suchym miejscu w temperaturze 10°C - 21°C
Kraj pochodzenia: Łotwa
Masa netto: 100 g
______________________________________________