Zaloguj się i zweryfikuj, aby zobaczyć ceny oraz otrzymać rabaty
Słodycze i przekąski

Czekoladka ciemna o zmniejszonej ilości kalorii (-30%) 100g RED

Została stworzona przez najlepszych europejskich Mistrzów Czekolady. Czekolada RED Delight, Delicious&Light to pierwsze na świecie czekolady zawierające od 30% do 50% mniej kalorii. Tę niższą wartość kaloryczną udało się uzyskać przez nie dodawanie cukru i obniżenie zawartości tłuszczu. Do jej wyprodukowania użyte są najlepsze ziarna kakaowe z Wybrzeża Kości Słoniowej a zamiast cukru zastosowano naturalne substancje słodzące takie jak erytrol i maltitol. Czekolady i praliny RED Delight, Delicious&Light zostały wyprodukowane przez firmę Chocolette Confectionary, jedną z najnowocześniejszych fabryk czekolady w Europie.

EAN: 4751027950019
Producent: RED

Status: dostępny na zamówienie
Dostępność: 0

Czekoladka ciemna o zmniejszonej ilości kalorii (-30%) bez dodatku cukru 100g

30% mniej kalorii i 44% mniej tłuszczu w porównaniu ze zwykłą czekoladą ciemną!

 

Została stworzona przez najlepszych europejskich Mistrzów Czekolady. Czekolada RED Delight, Delicious&Light to pierwsze na świecie czekolady zawierające od 30% do 50% mniej kalorii. Tę niższą wartość kaloryczną udało się uzyskać przez nie dodawanie cukru i obniżenie zawartości tłuszczu. Do jej wyprodukowania użyte są najlepsze ziarna kakaowe z Wybrzeża Kości Słoniowej a zamiast cukru zastosowano naturalne substancje słodzące takie jak erytrol i maltitol. Czekolady i praliny RED Delight, Delicious&Light zostały wyprodukowane przez firmę Chocolette Confectionary, jedną z najnowocześniejszych fabryk czekolady w Europie.

 

Głównym składnikiem RED jest wysokiej jakości kakao, produkowane przez Barry Callebaut - światowego lidera w tej branży.

Erytrytol - naturalna substancja słodząca o zerowej wartości energetycznej, występująca w melonach, winogronach, gruszkach i innych owocach. Obecnie jest uważana za najbezpieczniejszą i najpopularniejszą substancję słodzącą w Europie.

Maltitol - podobnie jak erytrytol jest obecny w wielu owocach i warzywach. Wyróżnia się znacznie mniejszą zawartością kalorii niż cukier przy podobnej słodkości, intensywności i smaku.

Polidekstroza - stanowi bogate źródło błonnika, który sprzyja zdrowemu trawieniu. Pochodzi z naturalnych produktów. Jest w pełni bezpieczna i została dopuszczona do produkcji żywności w Europie.

  

Skład:  

Miazga kakaowa; substancja słodząca (erytrytol); substancja wypełniająca (polidekstroza); tłuszcz kakaowy; substancja zagęszczająca (karagen); emulgatory: lecytyny (soja), E476; aromat; substancja słodząca: glikozydy stewiolowe. Masa kakaowa minimum 40%.

Może zawierać: mleko, orzeszki ziemne, orzechy makadamia, orzechy laskowe, orzechy nerkowca, migdały, soję.

 

Wartość odżywcza (w 100 g produktu): 

Wartość 

energetyczna:

1519 kJ / 368 kcal

Tłuszcz: 

23 g, w tym kwasy tłuszczowe

nasycone 14 g

Węglowodany: 

44 g, w tym cukry 1 g, poliole 40 g

Białko: 

4,7 g

Sól:

0,01 g

Przechowywanie: Przechowywać w suchym miejscu w temperaturze 10°C - 21°C

Kraj pochodzenia: Łotwa

Masa netto: 100 g

______________________________________________