Zaloguj się i zweryfikuj, aby zobaczyć ceny oraz otrzymać rabaty
Gotowe dania wegetariańskie

Fasola ala po bretońsku 480 g Primavika

Fasolka ala po Bretońsku marki Primavika to świetny pomysł na pożywny posiłek. Podgrzaną fasolkę a’la po bretońsku podawać możecie samodzielnie lub w towarzystwie świeżego pieczywa, bądź ziemniaczanego puree.

Fasolka ala po Bretońsku to jedno z najpopularniejszych dań kuchni polskiej teraz dostępne także w wersji 100% roślinnej. Teraz możesz odkryć na nowo smak tej wyjątkowej potrawy. W dodatku bez godzin spędzonych w kuchni!

Podstawowym składnikiem tego dania jest oczywiście fasola. Warto wspomnieć, że jest ona znakomitym źródłem pełnowartościowego białka. Posiada także duże ilości witamin takich jak witamina C, tiamina, ryboflawina, niacyna, witamina B6, kwas foliowy, a także witamina A, E oraz K. We wnętrzu fasoli znajdują się także znaczne ilości fosforu, potasu i wapnia. Oprócz fasoli bazę potrawy stanowią pomidory, które są znakomitym źródłem sodu i potasu. Kiełbasę i boczek zastąpiliśmy autorsko przygotowanym roślinnym białkiem, które wraz z odpowiednio dobranymi przyprawami i pozostałymi składnikami składają się na całość tego wyjątkowego dania. Rozsmakuj się w fasoli a’la po bretońsku, która z pewnością zaskoczy Cię swoim wyrazistym, pysznym smakiem.

EAN: 5900672302691
Producent: Primavika

Status: dostępny na zamówienie
Dostępność: 27

 Fasola ala po bretońsku 480 g Primavika  

 

Fasolka ala po Bretońsku marki Primavika to świetny pomysł na pożywny posiłek. Podgrzaną fasolkę a’la po bretońsku podawać możecie samodzielnie lub w towarzystwie świeżego pieczywa, bądź ziemniaczanego puree.

Fasolka ala po Bretońsku to jedno z najpopularniejszych dań kuchni polskiej teraz dostępne także w wersji 100% roślinnej. Teraz możesz odkryć na nowo smak tej wyjątkowej potrawy. W dodatku bez godzin spędzonych w kuchni!

Podstawowym składnikiem tego dania jest oczywiście fasola. Warto wspomnieć, że jest ona znakomitym źródłem pełnowartościowego białka. Posiada także duże ilości witamin takich jak witamina C, tiamina, ryboflawina, niacyna, witamina B6, kwas foliowy, a także witamina A, E oraz K. We wnętrzu fasoli znajdują się także znaczne ilości fosforu, potasu i wapnia. Oprócz fasoli bazę potrawy stanowią pomidory, które są znakomitym źródłem sodu i potasu. Kiełbasę i boczek zastąpiliśmy autorsko przygotowanym roślinnym białkiem, które wraz z odpowiednio dobranymi przyprawami i pozostałymi składnikami składają się na całość tego wyjątkowego dania. Rozsmakuj się w fasoli a’la po bretońsku, która z pewnością zaskoczy Cię swoim wyrazistym, pysznym smakiem.

                                                                                                                                                                                                                                                                           

Skład:  

Woda, fasola „Jaś” 47%, koncentrat pomidorowy 18%, cebula, teksturowane białko sojowe 7%, cukier, skrobia kukurydziana, hydrolizaty białka roślinnego (zawierają soję), sól, olej rzepakowy, przyprawy, warzywa suszone (pasternak, marchew, seler, pietruszka, por), przeciwutleniacz: kwas askorbinowy=witamina C, zioła (zawierają seler), aromat z ekstraktu drożdżowego.
 
 

Wartość odżywcza (w 100 g produktu): 

Wartość 

energetyczna:

448 kJ / 106 kcal

Tłuszcz: 

0,9 g, w tym kwasy tłuszczowe

nasycone 0 g

Węglowodany: 

17 g, w tym cukry 4,1 g

Błonnik:

3,3 g

Białko: 

6,1 g

Sól: 

0,68 g

  

Przechowywanie:

Przechowywać w temperaturze pokojowej. Po otwarciu przechowywać w lodówce. Spożyć w ciągu 3 dni.

 

Masa netto: 

480 g

______________________________________________