Zaloguj się i zweryfikuj, aby zobaczyć ceny oraz otrzymać rabaty
Kasza bulgur Orzeszek
Kasza bulgur pochodzi z Bliskiego Wchodu, powstaje ze zbożowych ziaren twardej pszenicy durum.
Przygotowanie:
Gotowana jest w stosunku 1 szklanka kaszy do 2,5 szklanek wrzątku (woda z odrobiną soli lub bulionu).
Gotować przez około 10 minut, pozostawiona jeszcze pod przykryciem na 20 minut, dochodzi do sypkości.
Kraj pochodzenia:
Turcja
Przechowywanie:
Przechowywać w suchym i chłodnym miejscu.
Wartość odżywcza (w 100 g produktu):
Wartość energetyczna: | 1405 kJ / 332 kcal |
Tłuszcz: | 1,5 g |
w tym kwasy tłuszczowe nasycone: | 0,4 g |
Węglowodany: | 63 g, w tym cukry 2,3 g |
Białko: | 12 g |
Błonnik: | 7,8 g |
Sól: | 0 g |
Mangan: | 3,048 mg |
Magnez: | 164 mg |
NA TERENIE ZAKŁADU UŻYWANE SĄ ORZECHY, SEZAM, SOJA, GORCZYCA, SELER ORAZ ZBOŻA ZAWIERAJĄCE GLUTEN
______________________________________________
Podstawowe | |
Gramatura: | 1 kg |