Zaloguj się i zweryfikuj, aby zobaczyć ceny oraz otrzymać rabaty
Kiełkownice i kiełki

Kiełki - Fasola Adzuki 50 g Toraf

Fasola adzuki podobna jest w smaku do fasoli mung. Jej czerwono-brązowe nasiona cenione są za swoje prozdrowotne i odchudzające

właściwości. Kiełki fasoli adzuki leczą dolegliwości związane z infekcjami pęcherza moczowego oraz chronią przed niedokrwistością.

Jej kiełki są bardzo smaczne, chrupiące o lekko słodkim, orzechowym posmaku. Świetnie nadają się do wszelkich potraw kuchni azjatyckiej

z dodatkiem curry, można je dodawać do wszelkiego rodzaju sałatek, makaronów, ryżu, zapiekanek i jarzyn, oraz jako dodatek albo baza

do przygotowywania słodkich potraw.

To bogate źródło składników mineralnych, witamin (E, B2, B1, B6, B3) i łatwo przyswajalnego

białka dzięki czemu wegetarianie mogą traktować fasolę adzuki jako znakomitą alternatywę dla mięsa.

 

Przygotowanie kiełków:

Produkcja kiełków w domu jest bardzo prosta do wykonania przy użyciu kiełkownicy Toraf.

Postępując zgodnie z instrukcją obsługi kiełki są gotowe do spożycia po upływie 3-6 dni. Kiełkownica umożliwia jednoczesną uprawę 3 rodzajów kiełków.

 

Inną metodą produkcji kiełków jest produkcja kiełków w słoiku. W tym celu należy wypłukać nasiona

następnie przesypać do wcześniej wyparzonego naczynia i zalać przegotowaną letnią wodą. Moczyć przez kilka godzin, potem wodę

zlać, a nasiona wypłukać, naczynie nakryć gazą, obwiązać i odstawić w ciepłe (18-22°C), nie nasłonecznione miejsce.

W tym czasie kiełki

należy przepłukiwać 2 razy dziennie wodą. Kiełki są gotowe do spożycia przy długości ok. 1-2 cm, po 3-6 dniach.

 

EAN: 5904595508871
Producent: Toraf

Status: dostępny na zamówienie
Dostępność: 0

Fasola adzuki podobna jest w smaku do fasoli mung. Jej czerwono-brązowe nasiona cenione są za swoje prozdrowotne i odchudzające

właściwości. Kiełki fasoli adzuki leczą dolegliwości związane z infekcjami pęcherza moczowego oraz chronią przed niedokrwistością.

Jej kiełki są bardzo smaczne, chrupiące o lekko słodkim, orzechowym posmaku. Świetnie nadają się do wszelkich potraw kuchni azjatyckiej

z dodatkiem curry, można je dodawać do wszelkiego rodzaju sałatek, makaronów, ryżu, zapiekanek i jarzyn, oraz jako dodatek albo baza

do przygotowywania słodkich potraw.

To bogate źródło składników mineralnych, witamin (E, B2, B1, B6, B3) i łatwo przyswajalnego

białka dzięki czemu wegetarianie mogą traktować fasolę adzuki jako znakomitą alternatywę dla mięsa.

 

Przygotowanie kiełków:

Produkcja kiełków w domu jest bardzo prosta do wykonania przy użyciu kiełkownicy Toraf.

Postępując zgodnie z instrukcją obsługi kiełki są gotowe do spożycia po upływie 3-6 dni. Kiełkownica umożliwia jednoczesną uprawę 3 rodzajów kiełków.

 

Inną metodą produkcji kiełków jest produkcja kiełków w słoiku. W tym celu należy wypłukać nasiona

następnie przesypać do wcześniej wyparzonego naczynia i zalać przegotowaną letnią wodą. Moczyć przez kilka godzin, potem wodę

zlać, a nasiona wypłukać, naczynie nakryć gazą, obwiązać i odstawić w ciepłe (18-22°C), nie nasłonecznione miejsce.

W tym czasie kiełki

należy przepłukiwać 2 razy dziennie wodą. Kiełki są gotowe do spożycia przy długości ok. 1-2 cm, po 3-6 dniach.