Kiełki - Kapusta Czerwona 10 g Toraf
Kiełki kapusty są wyśmienitym źródłem witaminy A i C oraz B, E, H, K, PP. Zawierają także duże ilości wapnia, żelaza, magnezu, potasu,
siarki i wiele mikroelementów, takich jak jod, mangan, lit i selen. Dzięki wysokiej zawartości antyoksydantów wzmacniają układ
odpornościowy, nerwowy, kostny, zęby i gruczoły limfatyczne.
Podobnie jak kiełki brokułu zawierają sulforafan – substancje antyrakowa chroniącą nasz organizm przed nowotworami- jego stężenie w kiełkach kapusty jest o wiele wyższy niż w samej kapuście.
Kiełki kapusty są gotowe do zjedzenia w momencie gdy osiągną długość ok. 2,5 - 3 cm. W smaku przypominają świeża główkę kapusty.
Przygotowanie kiełków:
Produkcja kiełków w domu jest bardzo prosta do wykonania przy użyciu kiełkownicy Toraf.
Postępując zgodnie z instrukcją obsługi kiełki są gotowe do spożycia po upływie 3-6 dni. Kiełkownica umożliwia jednoczesną uprawę 3 rodzajów kiełków.
Inną metodą produkcji kiełków jest produkcja kiełków w słoiku. W tym celu należy wypłukać nasiona
następnie przesypać do wcześniej wyparzonego naczynia i zalać przegotowaną letnią wodą. Moczyć przez kilka godzin, potem wodę
zlać, a nasiona wypłukać, naczynie nakryć gazą, obwiązać i odstawić w ciepłe (18-22°C), nie nasłonecznione miejsce.
W tym czasie kiełki
należy przepłukiwać 2 razy dziennie wodą. Kiełki są gotowe do spożycia przy długości ok. 1-2 cm, po 3-6 dniach.
EAN: 5904595508895
Producent: Toraf
Kiełki kapusty są wyśmienitym źródłem witaminy A i C oraz B, E, H, K, PP. Zawierają także duże ilości wapnia, żelaza, magnezu, potasu,
siarki i wiele mikroelementów, takich jak jod, mangan, lit i selen. Dzięki wysokiej zawartości antyoksydantów wzmacniają układ
odpornościowy, nerwowy, kostny, zęby i gruczoły limfatyczne.
Podobnie jak kiełki brokułu zawierają sulforafan – substancje antyrakowa chroniącą nasz organizm przed nowotworami- jego stężenie w kiełkach kapusty jest o wiele wyższy niż w samej kapuście.
Kiełki kapusty są gotowe do zjedzenia w momencie gdy osiągną długość ok. 2,5 - 3 cm. W smaku przypominają świeża główkę kapusty.
Przygotowanie kiełków:
Produkcja kiełków w domu jest bardzo prosta do wykonania przy użyciu kiełkownicy Toraf.
Postępując zgodnie z instrukcją obsługi kiełki są gotowe do spożycia po upływie 3-6 dni. Kiełkownica umożliwia jednoczesną uprawę 3 rodzajów kiełków.
Inną metodą produkcji kiełków jest produkcja kiełków w słoiku. W tym celu należy wypłukać nasiona
następnie przesypać do wcześniej wyparzonego naczynia i zalać przegotowaną letnią wodą. Moczyć przez kilka godzin, potem wodę
zlać, a nasiona wypłukać, naczynie nakryć gazą, obwiązać i odstawić w ciepłe (18-22°C), nie nasłonecznione miejsce.
W tym czasie kiełki
należy przepłukiwać 2 razy dziennie wodą. Kiełki są gotowe do spożycia przy długości ok. 1-2 cm, po 3-6 dniach.