Kiełki - Pszenica 50 g Toraf
Kiełki pszenicy to naturalna bomba witaminowa, pełna białka, błonnika i cennych minerałów. Są doskonałym dodatkiem do sałatek, kanapek, koktajli i dań na ciepło. Łatwe w uprawie, gotowe do spożycia już po kilku dniach! Dodaj je do swojej diety i ciesz się zdrowiem prosto z natury!
EAN: 5907595509060
Producent: Toraf

Kiełki - Pszenica 50 g Toraf
Kiełki pszenicy są jednym z najbogatszych źródeł witamin A, B C i E. Zawierają szczególnie duże ilości magnezu, wapnia, fosforu, żelaza, niacyny, tiaminy i kwasu pantotenowego. Regularne spożywanie kiełków pszenicy ochroni organizm przed atakiem wolnych rodników, przeciwdziała starzeniu się organizmu i zapewnia sprawne funkcjonowanie mięśni, w tym mięśnia sercowego i systemu nerwowego. Zwiększają odporność, wzmacniają skórę, włosy, paznokcie, kości. Kiełki pszenicy są gotowe do jedzenia w momencie, gdy białe korzonki osiągną długość ziarna. Delikatne w smaku stanowią świetny dodatek do posiłków dla dzieci, wszelkiego rodzaju wypieków, kanapek i koktajli witaminowych.
Przygotowanie kiełków:
Produkcja kiełków w domu jest bardzo prosta do wykonania przy użyciu kiełkownicy Toraf. Postępując zgodnie z instrukcją obsługi kiełki są gotowe do spożycia po upływie 3-6 dni. Kiełkownica umożliwia jednoczesną uprawę 3 rodzajów kiełków. Dodatkowe informacje na stronie www.toraf.pl.
Inną metodą produkcji kiełków jest produkcja kiełków w słoiku. W tym celu należy wypłukać nasiona następnie przesypać do wcześniej wyparzonego naczynia i zalać przegotowaną letnią wodą. Moczyć przez kilka godzin, potem wodę zlać, a nasiona wypłukać, naczynie nakryć gazą, obwiązać i odstawić w ciepłe (18-22oC), nie nasłonecznione miejsce. W tym czasie kiełki należy przepłukiwać 2 razy dziennie wodą. Kiełki są gotowe do spożycia przy długości
ok. 2-3 cm, po 3-6 dniach.