Kwas Chlebowy Wileński z Żurawiną 500 ml PolBioEco
Kwas chlebowy jest to pyszny napój, który powstaje w procesie fermentacji chleba, najczęściej pełnoziarnistego. Tradycyjnie przygotowywany w okresie żniw żeby ugasić pragnienie, ale i dodać sil. Wspomina o tym ludowa przyśpiewka:
„Od dawien dawna słynie napój zdrowy: kwas chlebowy, pajda chleba za pazuchę, bukłak kwasu i chłop gotów w pole. W gorącą posuchę.”
Tradycyjnie lekko alkoholowy, jednakże dzisiaj napój ten dostępny jest także w wersji bezalkoholowej.
Kwas chlebowy jak większość produktów uzyskiwanych w procesach fermentacji odznacza się wieloma pozytywnymi właściwościami dla naszego zdrowia. Kwas chlebowy jest naturalnym probiotykiem. Kwas chlebowy to także skarbnica witamin z grupy B, które korzystnie wpływają na nasz układ nerwowy. Kwas zawiera także dużo witaminy C oraz selen i cynk.
Bakterie kwasu mlekowego, pozytywnie wspomagają i regulują mikroflorę jelitową, wspomagają także trawienie oraz przemianę materii. Kwas jest świetny na nadkwasotę, wzdęcia i inne problemy jelitowe. Wspomagając pracę jelit dbamy także o nasze zdrowie w ogóle, bo zapobiegamy infekcjom wirusowym. Kwas chlebowy wzmocni także nasze serce i poprawi wydolność naszego organizmu. Pamiętajmy także o dobroczynnym wpływie selenu oraz cynku nasz układ nerwowy. Kwas złagodzi napięcia i wspomoże regeneracje przeciążonego organizmu i psychiki.
Kwas chlebowy doskonale nadaje się do codziennego stosowania. Może służyć jako element zdrowej przekąski, ale i samodzielniego spożywania.
Kwas Chlebowy Ostrobramski firmy PolBioEco jest przygotowywany według tradycyjnej receptury. Nie zawiera konserwantów. Pasteryzowany przez zagrzewanie.
EAN: 5901761106183
Producent: PolBioEco
Kwas Chlebowy Wileński z Żurawiną
500 ml PolBioEco
Kwas chlebowy jest to pyszny napój, który powstaje w procesie fermentacji chleba, najczęściej pełnoziarnistego. Tradycyjnie przygotowywany w okresie żniw żeby ugasić pragnienie, ale i dodać sil. Wspomina o tym ludowa przyśpiewka:
„Od dawien dawna słynie napój zdrowy: kwas chlebowy, pajda chleba za pazuchę, bukłak kwasu i chłop gotów w pole. W gorącą posuchę.”
Tradycyjnie lekko alkoholowy, jednakże dzisiaj napój ten dostępny jest także w wersji bezalkoholowej.
Kwas chlebowy jak większość produktów uzyskiwanych w procesach fermentacji odznacza się wieloma pozytywnymi właściwościami dla naszego zdrowia. Kwas chlebowy jest naturalnym probiotykiem. Kwas chlebowy to także skarbnica witamin z grupy B, które korzystnie wpływają na nasz układ nerwowy. Kwas zawiera także dużo witaminy C oraz selen i cynk.
Bakterie kwasu mlekowego, pozytywnie wspomagają i regulują mikroflorę jelitową, wspomagają także trawienie oraz przemianę materii. Kwas jest świetny na nadkwasotę, wzdęcia i inne problemy jelitowe. Wspomagając pracę jelit dbamy także o nasze zdrowie w ogóle, bo zapobiegamy infekcjom wirusowym. Kwas chlebowy wzmocni także nasze serce i poprawi wydolność naszego organizmu. Pamiętajmy także o dobroczynnym wpływie selenu oraz cynku nasz układ nerwowy. Kwas złagodzi napięcia i wspomoże regeneracje przeciążonego organizmu i psychiki.
Kwas chlebowy doskonale nadaje się do codziennego stosowania. Może służyć jako element zdrowej przekąski, ale i samodzielniego spożywania.
Kwas Chlebowy Ostrobramski firmy PolBioEco jest przygotowywany według tradycyjnej receptury. Nie zawiera konserwantów. Pasteryzowany przez zagrzewanie.
Skład:
woda, cukier, sok żurawinowy 5%, koncentrat kwasu chlebowego 3% (żyto, słód żytni i jęczmienny, woda), aromat żurawinowy, drożdże
Wartość odżywcza (w 100 g produktu):
Wartość energetyczna: | 168 kJ / 39 kcal |
Tłuszcz: | 0,1 g |
w tym kwasy tłuszczowe nasycone: | 0 g |
Węglowodany: | 9,9 g, w tym cukry 9,0 g |
Białko: | 0,1 g |
Sól: | 0 g |
Przechowywanie:
Przechowywać w suchym i chłodnym miejscu. Po otwarciu w lodówce.
Masa netto:
500 ml
______________________________________________