Zaloguj się i zweryfikuj, aby zobaczyć ceny oraz otrzymać rabaty
Napoje, soki i syropy

Kwas Litewski 1000ml 1L PolBioEco

Kwas chlebowy jest to pyszny napój, który powstaje w procesie fermentacji chleba, najczęściej pełnoziarnistego. Tradycyjnie przygotowywany w okresie żniw żeby ugasić pragnienie, ale i dodać sil. Wspomina o tym ludowa przyśpiewka:

„Od dawien dawna słynie napój zdrowy: kwas chlebowy, pajda chleba za pazuchę, bukłak kwasu i chłop gotów w pole. W gorącą posuchę."

Tradycyjnie lekko alkoholowy, jednakże dzisiaj napój ten zwany także „wiejska oranżada" dostępny jest także w wersji bezalkoholowej.

Kwas chlebowy jak większość produktów uzyskiwanych w procesach fermentacji odznacza się wieloma pozytywnymi właściwościami dla naszego zdrowia. Kwas chlebowy jest naturalnym probiotykiem. Kwas chlebowy to także skarbnica witamin z grupy B, które korzystnie wpływają na nasz układ nerwowy. Kwas zawiera także dużo witaminy C oraz selen i cynk.

Bakterie kwasu mlekowego, pozytywnie wspomagają i regulują mikroflorę jelitową, wspomagają także trawienie oraz przemianę materii. Kwas jest świetny na nadkwasotę, wzdęcia i inne problemy jelitowe. Wspomagając pracę jelit dbamy także o nasze zdrowie w ogóle, bo zapobiegamy infekcjom wirusowym. Kwas chlebowy wzmocni także nasze serce i poprawi wydolność naszego organizmu. Pamiętajmy takzeo dobroczynnym wpływie selenu oraz cynku nasz układ nerwowy. Kwas złagodzi napięcia i wspomoże regeneracje przeciążonego organizmu i psychiki.

Kwas chlebowy doskonale nadaje się do codziennego stosowania. Może służyć jako element zdrowej przekąski, ale i samodzielnie także świetnie sobie poradzi.

 

EAN: 5901761104059
Producent: PolBioEco

Status: dostępny od zaraz
Dostępność: 70

Kwas Litewski 1000ml

 

Kwas chlebowy jest to pyszny napój, który powstaje w procesie fermentacji chleba, najczęściej pełnoziarnistego. Tradycyjnie przygotowywany w okresie żniw żeby ugasić pragnienie, ale i dodać sil. Wspomina o tym ludowa przyśpiewka:

„Od dawien dawna słynie napój zdrowy: kwas chlebowy, pajda chleba za pazuchę, bukłak kwasu i chłop gotów w pole. W gorącą posuchę."

Tradycyjnie lekko alkoholowy, jednakże dzisiaj napój ten zwany także „wiejska oranżada" dostępny jest także w wersji bezalkoholowej.

Kwas chlebowy jak większość produktów uzyskiwanych w procesach fermentacji odznacza się wieloma pozytywnymi właściwościami dla naszego zdrowia. Kwas chlebowy jest naturalnym probiotykiem. Kwas chlebowy to także skarbnica witamin z grupy B, które korzystnie wpływają na nasz układ nerwowy. Kwas zawiera także dużo witaminy C oraz selen i cynk.

Bakterie kwasu mlekowego, pozytywnie wspomagają i regulują mikroflorę jelitową, wspomagają także trawienie oraz przemianę materii. Kwas jest świetny na nadkwasotę, wzdęcia i inne problemy jelitowe. Wspomagając pracę jelit dbamy także o nasze zdrowie w ogóle, bo zapobiegamy infekcjom wirusowym. Kwas chlebowy wzmocni także nasze serce i poprawi wydolność naszego organizmu. Pamiętajmy takzeo dobroczynnym wpływie selenu oraz cynku nasz układ nerwowy. Kwas złagodzi napięcia i wspomoże regeneracje przeciążonego organizmu i psychiki.

Kwas chlebowy doskonale nadaje się do codziennego stosowania. Może służyć jako element zdrowej przekąski, ale i samodzielnie także świetnie sobie poradzi.

 

Skład:  

woda gazowana, cukier, koncentrat kwasu chlebowego 3,2% ( żyto, słód żytni i jęczmienny, woda)

 

Wartość odżywcza (w 100 g produktu): 

Wartość 

energetyczna:

158 kJ / 38 kcal

Tłuszcz: 

0 g

w tym kwasy tłuszczowe nasycone:

0 g 

Węglowodany: 

9,2 g, w tym cukry 8,5 g

Białko: 

0,15 g

Sól:

0 g

 

Przechowywanie: 

Przechowywać w suchym i chłodnym miejscu. Po otwarciu w lodówce.

  

Masa netto:

1000 ml

______________________________________________