Kwas Litewski 1000ml 1L PolBioEco
Kwas chlebowy jest to pyszny napój, który powstaje w procesie fermentacji chleba, najczęściej pełnoziarnistego. Tradycyjnie przygotowywany w okresie żniw żeby ugasić pragnienie, ale i dodać sil. Wspomina o tym ludowa przyśpiewka:
„Od dawien dawna słynie napój zdrowy: kwas chlebowy, pajda chleba za pazuchę, bukłak kwasu i chłop gotów w pole. W gorącą posuchę."
Tradycyjnie lekko alkoholowy, jednakże dzisiaj napój ten zwany także „wiejska oranżada" dostępny jest także w wersji bezalkoholowej.
Kwas chlebowy jak większość produktów uzyskiwanych w procesach fermentacji odznacza się wieloma pozytywnymi właściwościami dla naszego zdrowia. Kwas chlebowy jest naturalnym probiotykiem. Kwas chlebowy to także skarbnica witamin z grupy B, które korzystnie wpływają na nasz układ nerwowy. Kwas zawiera także dużo witaminy C oraz selen i cynk.
Bakterie kwasu mlekowego, pozytywnie wspomagają i regulują mikroflorę jelitową, wspomagają także trawienie oraz przemianę materii. Kwas jest świetny na nadkwasotę, wzdęcia i inne problemy jelitowe. Wspomagając pracę jelit dbamy także o nasze zdrowie w ogóle, bo zapobiegamy infekcjom wirusowym. Kwas chlebowy wzmocni także nasze serce i poprawi wydolność naszego organizmu. Pamiętajmy takzeo dobroczynnym wpływie selenu oraz cynku nasz układ nerwowy. Kwas złagodzi napięcia i wspomoże regeneracje przeciążonego organizmu i psychiki.
Kwas chlebowy doskonale nadaje się do codziennego stosowania. Może służyć jako element zdrowej przekąski, ale i samodzielnie także świetnie sobie poradzi.
EAN: 5901761104059
Producent: PolBioEco
Kwas Litewski 1000ml
Kwas chlebowy jest to pyszny napój, który powstaje w procesie fermentacji chleba, najczęściej pełnoziarnistego. Tradycyjnie przygotowywany w okresie żniw żeby ugasić pragnienie, ale i dodać sil. Wspomina o tym ludowa przyśpiewka:
„Od dawien dawna słynie napój zdrowy: kwas chlebowy, pajda chleba za pazuchę, bukłak kwasu i chłop gotów w pole. W gorącą posuchę."
Tradycyjnie lekko alkoholowy, jednakże dzisiaj napój ten zwany także „wiejska oranżada" dostępny jest także w wersji bezalkoholowej.
Kwas chlebowy jak większość produktów uzyskiwanych w procesach fermentacji odznacza się wieloma pozytywnymi właściwościami dla naszego zdrowia. Kwas chlebowy jest naturalnym probiotykiem. Kwas chlebowy to także skarbnica witamin z grupy B, które korzystnie wpływają na nasz układ nerwowy. Kwas zawiera także dużo witaminy C oraz selen i cynk.
Bakterie kwasu mlekowego, pozytywnie wspomagają i regulują mikroflorę jelitową, wspomagają także trawienie oraz przemianę materii. Kwas jest świetny na nadkwasotę, wzdęcia i inne problemy jelitowe. Wspomagając pracę jelit dbamy także o nasze zdrowie w ogóle, bo zapobiegamy infekcjom wirusowym. Kwas chlebowy wzmocni także nasze serce i poprawi wydolność naszego organizmu. Pamiętajmy takzeo dobroczynnym wpływie selenu oraz cynku nasz układ nerwowy. Kwas złagodzi napięcia i wspomoże regeneracje przeciążonego organizmu i psychiki.
Kwas chlebowy doskonale nadaje się do codziennego stosowania. Może służyć jako element zdrowej przekąski, ale i samodzielnie także świetnie sobie poradzi.
Skład:
woda gazowana, cukier, koncentrat kwasu chlebowego 3,2% ( żyto, słód żytni i jęczmienny, woda)
Wartość odżywcza (w 100 g produktu):
Wartość energetyczna: | 158 kJ / 38 kcal |
Tłuszcz: | 0 g |
w tym kwasy tłuszczowe nasycone: | 0 g |
Węglowodany: | 9,2 g, w tym cukry 8,5 g |
Białko: | 0,15 g |
Sól: | 0 g |
Przechowywanie:
Przechowywać w suchym i chłodnym miejscu. Po otwarciu w lodówce.
Masa netto:
1000 ml
______________________________________________