Zaloguj się i zweryfikuj, aby zobaczyć ceny oraz otrzymać rabaty
Napoje, soki i syropy

Kwas ostrobramski 500ml PolBioEco

Kwas chlebowy jest to bezalkoholowy produkt o orzeźwiającym smaku, który doskonale gasi pragnienie w okresie letnim. Jeśli więc mierzysz się z upałami, kwas chlebowy ostrobramski z oferty PolBioEco stanowi doskonały wybór. Sięgnij po zdrową alternatywę w postaci ostrobramskiego kwasu chlebowego i spróbuj tradycyjnego oraz naturalnego napoju.

Kwas chlebowy jest to pyszny napój, który powstaje w procesie fermentacji chleba pełnoziarnistego. Tradycyjnie przygotowywany w okresie żniw żeby ugasić pragnienie, ale i dodać sil. Wspomina o tym ludowa przyśpiewka:

„Od dawien dawna słynie napój zdrowy: kwas chlebowy, pajda chleba za pazuchę, bukłak kwasu i chłop gotów w pole. W gorącą posuchę."

Tradycyjnie lekko alkoholowy, jednakże dzisiaj dostępny jest także w wersji bezalkoholowej.

Kwas chlebowy jak większość produktów uzyskiwanych w procesach fermentacji odznacza się wieloma pozytywnymi właściwościami dla naszego zdrowia. Kwas chlebowy jest naturalnym probiotykiem. Kwas chlebowy to także skarbnica witamin z grupy B, które korzystnie wpływają na nasz układ nerwowy. Kwas zawiera także dużo witaminy C oraz selen i cynk.

Bakterie kwasu mlekowego, pozytywnie wspomagają i regulują mikroflorę jelitową, wspomagają także trawienie oraz przemianę materii. Kwas jest świetny na nadkwasotę, wzdęcia i inne problemy jelitowe. Wspomagając pracę jelit dbamy także o nasze zdrowie w ogóle, bo zapobiegamy infekcjom wirusowym. Kwas chlebowy wzmocni także nasze serce i poprawi wydolność naszego organizmu. Pamiętajmy także o dobroczynnym wpływie selenu oraz cynku nasz układ nerwowy. Kwas złagodzi napięcia i wspomoże regeneracje przeciążonego organizmu i psychiki.

Kwas chlebowy doskonale nadaje się do codziennego stosowania. Może służyć jako element zdrowej przekąski, ale i samodzielniego spożywania.

Kwas chlebowy ostrobramski – skład, wartości odżywcze i zastosowania

Kwas chlebowy ostrobramski to napój gotowy do spożycia. Na dnie może zbierać się naturalny osad, dlatego przed wypiciem należy wstrząsnąć lekko butelką i podawać schłodzony. Kwas chlebowy ostrobramski oferuje bogactwo wartościowych składników odżywczych, witamin i minerałów (tj. witaminy z grupy B i C oraz selen i cynk).

Kwas chlebowy produkowany jest w procesie fermentacji. Obecne bakterie kwasu mlekowego wspierają i regulują mikroflorę jelitową, co pozytywnie przekłada się na trawienie i przemianę materii. Kwas chlebowy ostrobramski łagodzi wiele dolegliwości gastryczno-trawiennych, np. nadkwasotę, wzdęcia i inne problemy jelitowe. Właściwa praca jelit i układu trawienia pomaga w walce z infekcjami wirusowymi – poprawiając stan zdrowia, pracę organizmu i samopoczucie.

Dzięki ww. składnikom kwas chlebowy wzmacnia też serce, poprawia wydolność organizmu i wykazuje dobroczynne działanie dla układu nerwowego (głównie za sprawą obecności selenu i cynku). Wykorzystaj potencjał łagodzenia napięcia i wesprzyj regenerację organizmu oraz psychiki dzięki naturalnym produktom spożywczym, do których zaliczamy kwas chlebowy ostrobramski od PolBioEco.

EAN: 5901761101270
Producent: PolBioEco

Status: dostępny od zaraz
Dostępność: 183

Kwas ostrobramski 500ml

 

Kwas chlebowy jest to bezalkoholowy produkt o orzeźwiającym smaku, który doskonale gasi pragnienie w okresie letnim. Jeśli więc mierzysz się z upałami, kwas chlebowy ostrobramski z oferty PolBioEco stanowi doskonały wybór. Sięgnij po zdrową alternatywę w postaci ostrobramskiego kwasu chlebowego i spróbuj tradycyjnego oraz naturalnego napoju.

Kwas chlebowy jest to pyszny napój, który powstaje w procesie fermentacji chleba pełnoziarnistego. Tradycyjnie przygotowywany w okresie żniw żeby ugasić pragnienie, ale i dodać sil. Wspomina o tym ludowa przyśpiewka:

„Od dawien dawna słynie napój zdrowy: kwas chlebowy, pajda chleba za pazuchę, bukłak kwasu i chłop gotów w pole. W gorącą posuchę."

Tradycyjnie lekko alkoholowy, jednakże dzisiaj dostępny jest także w wersji bezalkoholowej.

Kwas chlebowy jak większość produktów uzyskiwanych w procesach fermentacji odznacza się wieloma pozytywnymi właściwościami dla naszego zdrowia. Kwas chlebowy jest naturalnym probiotykiem. Kwas chlebowy to także skarbnica witamin z grupy B, które korzystnie wpływają na nasz układ nerwowy. Kwas zawiera także dużo witaminy C oraz selen i cynk.

Bakterie kwasu mlekowego, pozytywnie wspomagają i regulują mikroflorę jelitową, wspomagają także trawienie oraz przemianę materii. Kwas jest świetny na nadkwasotę, wzdęcia i inne problemy jelitowe. Wspomagając pracę jelit dbamy także o nasze zdrowie w ogóle, bo zapobiegamy infekcjom wirusowym. Kwas chlebowy wzmocni także nasze serce i poprawi wydolność naszego organizmu. Pamiętajmy także o dobroczynnym wpływie selenu oraz cynku nasz układ nerwowy. Kwas złagodzi napięcia i wspomoże regeneracje przeciążonego organizmu i psychiki.

Kwas chlebowy doskonale nadaje się do codziennego stosowania. Może służyć jako element zdrowej przekąski, ale i samodzielniego spożywania.

 

Kwas chlebowy ostrobramski – skład, wartości odżywcze i zastosowania

Kwas chlebowy ostrobramski to napój gotowy do spożycia. Na dnie może zbierać się naturalny osad, dlatego przed wypiciem należy wstrząsnąć lekko butelką i podawać schłodzony. Kwas chlebowy ostrobramski oferuje bogactwo wartościowych składników odżywczych, witamin i minerałów (tj. witaminy z grupy B i C oraz selen i cynk).

Kwas chlebowy produkowany jest w procesie fermentacji. Obecne bakterie kwasu mlekowego wspierają i regulują mikroflorę jelitową, co pozytywnie przekłada się na trawienie i przemianę materii. Kwas chlebowy ostrobramski łagodzi wiele dolegliwości gastryczno-trawiennych, np. nadkwasotę, wzdęcia i inne problemy jelitowe. Właściwa praca jelit i układu trawienia pomaga w walce z infekcjami wirusowymi – poprawiając stan zdrowia, pracę organizmu i samopoczucie.

Dzięki ww. składnikom kwas chlebowy wzmacnia też serce, poprawia wydolność organizmu i wykazuje dobroczynne działanie dla układu nerwowego (głównie za sprawą obecności selenu i cynku). Wykorzystaj potencjał łagodzenia napięcia i wesprzyj regenerację organizmu oraz psychiki dzięki naturalnym produktom spożywczym, do których zaliczamy kwas chlebowy ostrobramski od PolBioEco.

 

Skład:  

woda, cukier, koncentrat kwasu chlebowego 3,2% ( żyto, słód żytni i jęczmienny, woda) drożdże.

 

Wartość odżywcza (w 100 g produktu): 

Wartość 

energetyczna:

163 kJ / 39 kcal

Tłuszcz: 

0 g

w tym kwasy tłuszczowe nasycone:

0 g 

Węglowodany: 

8,4 g, w tym cukry 7,7 g

Białko: 

0,15 g

Sól:

0 g

 

Przechowywanie: 

Przechowywać w suchym i chłodnym miejscu. Po otwarciu w lodówce.

  

Masa netto:

500 ml

______________________________________________