Zaloguj się i zweryfikuj, aby zobaczyć ceny oraz otrzymać rabaty
Mąki i mieszanki do wypieków

Mąka migdałowa 250g Krukam

Mąka migdałowa - powstaje przez zmielenie migdałów na drobny proszek.
Charakteryzuje się naturalnym, delikatnie słodkim smakiem, który jednak nie jest zbyt intensywny i dlatego jest świetnym dodatkiem do wypieków, np. ciast, naleśników czy omletów. 
Ponieważ w przeciwieństwie do tradycyjnej mąki może być jedzona na surowo, świetnie nadaje się jako dekoracja deserów oraz panierka .

EAN: 5902270352436
Producent: Krukam

Status: dostępny na zamówienie
Dostępność: 0

Mąka migdałowa 250g

 

Mąka migdałowa - powstaje przez zmielenie migdałów na drobny proszek.
Charakteryzuje się naturalnym, delikatnie słodkim smakiem, który jednak nie jest zbyt intensywny i dlatego jest świetnym dodatkiem do wypieków, np. ciast, naleśników czy omletów. 
Ponieważ w przeciwieństwie do tradycyjnej mąki może być jedzona na surowo, świetnie nadaje się jako dekoracja deserów oraz panierka.

 

✔︎ Jest bardzo pożywna

✔︎ Na 100 gramów mąki zawiera aż 20 gramów białka

✔︎ Doskonałe źródło zdrowych węglowodanów i tłuszczy, szczególnie omega-3
  

Skład:  

Mąka migdałowa
  

Produkt może zawierać: śladowe ilości glutenu, orzechów, sezamu, gorczycy i soi

 

Wartość odżywcza (w 100 g produktu): 

Wartość 

energetyczna:

2393 kJ / 527 kcal

Tłuszcz: 

52 g, w tym kwasy tłuszczowe

nasycone 4,74 g

Węglowodany: 

20,5 g, w tym cukry 4,2 g

Białko: 

20 g

Sól: 

0,04 g

  

Przechowywanie:

Przechowywać w szczelnie zamkniętym opakowaniu, w suchym, chłodnym miejscu.

 

Masa netto: 250 g

______________________________________________