Mąka migdałowa 250g Krukam
Mąka migdałowa - powstaje przez zmielenie migdałów na drobny proszek.
Charakteryzuje się naturalnym, delikatnie słodkim smakiem, który jednak nie jest zbyt intensywny i dlatego jest świetnym dodatkiem do wypieków, np. ciast, naleśników czy omletów.
Ponieważ w przeciwieństwie do tradycyjnej mąki może być jedzona na surowo, świetnie nadaje się jako dekoracja deserów oraz panierka .
EAN: 5902270352436
Producent: Krukam
Mąka migdałowa 250g
Mąka migdałowa - powstaje przez zmielenie migdałów na drobny proszek.
Charakteryzuje się naturalnym, delikatnie słodkim smakiem, który jednak nie jest zbyt intensywny i dlatego jest świetnym dodatkiem do wypieków, np. ciast, naleśników czy omletów.
Ponieważ w przeciwieństwie do tradycyjnej mąki może być jedzona na surowo, świetnie nadaje się jako dekoracja deserów oraz panierka.
✔︎ Jest bardzo pożywna
✔︎ Na 100 gramów mąki zawiera aż 20 gramów białka
✔︎ Doskonałe źródło zdrowych węglowodanów i tłuszczy, szczególnie omega-3
Skład:
Produkt może zawierać: śladowe ilości glutenu, orzechów, sezamu, gorczycy i soi
Wartość odżywcza (w 100 g produktu):
Wartość energetyczna: | 2393 kJ / 527 kcal |
Tłuszcz: | 52 g, w tym kwasy tłuszczowe nasycone 4,74 g |
Węglowodany: | 20,5 g, w tym cukry 4,2 g |
Białko: | 20 g |
Sól: | 0,04 g |
Przechowywanie:
Przechowywać w szczelnie zamkniętym opakowaniu, w suchym, chłodnym miejscu.
Masa netto: 250 g
______________________________________________