Makaron Konjac Shirataki Diet Fettuccine 270 g Diet Food
Szukasz produktu, który ma zero cukru, zero tłuszczu, a do tego nie zawiera glutenu i soi? Wypróbuj makaron konjac marki DIET-FOOD. Jest szybki w przygotowaniu, ma dużo błonnika rozpuszczalnego w wodzie i mało kalorii. To dobry składnik diety odchudzającej, odpowiedni również dla wegetarian, wegan, cukrzyków oraz osób nie tolerujących pszenicy.
Jego główny składnik jest wyrabiany z rośliny konjac glucomannan. Szybko nasyca żołądek i zmniejsza chęć objadania się. Jest niezwykle popularny w Japonii oraz Chinach. Otrzymał nawet certyfikat od JAS, czyli Japanesse Agricultural Standard.
EAN: 5901549275063
Producent: Diet Food
Makaron Konjac Shirataki Diet Fettuccine 270g
Diet Food
Szukasz produktu, który ma zero cukru, zero tłuszczu, a do tego nie zawiera glutenu i soi? Wypróbuj makaron konjac marki DIET-FOOD. Jest szybki w przygotowaniu, ma dużo błonnika rozpuszczalnego w wodzie i mało kalorii. To dobry składnik diety odchudzającej, odpowiedni również dla wegetarian, wegan, cukrzyków oraz osób nie tolerujących pszenicy.
Jego główny składnik jest wyrabiany z rośliny konjac glucomannan. Szybko nasyca żołądek i zmniejsza chęć objadania się. Jest niezwykle popularny w Japonii oraz Chinach. Otrzymał nawet certyfikat od JAS, czyli Japanesse Agricultural Standard.
W czym różni się makaron konjac (shirataki) od tradycyjnych makaronów jajecznych?
Makaron konjac to naturalny produkt, bogaty w rozpuszczalny błonnik, bez tłuszczu, cukru, skrobi i białka, bez pszenicy i glutenu, bez własnego smaku, łatwo wchłania aromat dodatków i przypraw, szybki w przyrządzeniu, smaczny i zdrowy.
Czy osoby na diecie wegańskiej mogą spożywać ten makaron?
Naturalnie, linia tych wyśmienitych produktów została stworzona typowo dla ludzi stosujących diety wegańskie i wegetariańskie, jednocześnie nie zapominając o świetnym zastosowaniu tego makaronu dla ludzi, którzy borykają się z problemami nieprzyswajania glutenu. Polecamy również jego spożycie przy stosowanej diecie ketogenicznej.
W jaki sposób mogę spożywać makaron konjac (shirataki)?
Wypłukać starannie makaron pod ciepłą, bieżącą wodą. Gotować lub smażyć 2-3 minuty. Dodać bezpośrednio do potrawy. Przechowywać w suchym i chłodnym miejscu. Po otwarciu trzymać w lodówce w zalewie szczelnie zamknięte, maksymalnie 3 dni.
Składniki:
woda, mąka z rośliny Konjac, wodorotlenek wapnia
Przechowywanie:
Przechowywać w szczelnie zamkniętym opakowaniu w suchym i chłodnym miejscu. Nie zamrażać.
Wartość odżywcza (w 100 g produktu):
Wartość energetyczna: | 33 kJ / 8 kcal |
Tłuszcz: | < 0,1 g |
w tym kwasy tłuszczowe nasycone: | < 0,1 g |
Węglowodany: | 1,1 g, w tym cukry < 0,2 g |
Błonnik: | 1,8 g |
Białko: | < 0,3 g |
Sól: | 0,01 g |
Masa netto: 270 g
Masa netto po odcieku: 200 g
______________________________________________