Zaloguj się i zweryfikuj, aby zobaczyć ceny oraz otrzymać rabaty
FIT - mało kalorii

Makaron Konjac Shirataki Diet Rice 370 g Diet Food

Szukasz produktu, który ma zero cukru, zero tłuszczu, a do tego nie zawiera glutenu i soi? Wypróbuj makaron konjac marki DIET-FOOD. Jest szybki w przygotowaniu, ma dużo błonnika rozpuszczalnego w wodzie i mało kalorii. To dobry składnik diety odchudzającej, odpowiedni również dla wegetarian, wegan, cukrzyków oraz osób nie tolerujących pszenicy.
Jego główny składnik jest wyrabiany z rośliny konjac glucomannan. Szybko nasyca żołądek i zmniejsza chęć objadania się. Jest niezwykle popularny w Japonii oraz Chinach. Otrzymał nawet certyfikat od JAS, czyli Japanesse Agricultural Standard.

EAN: 5901549275049
Producent: Diet Food

Status: dostępny od zaraz
Dostępność: 13

Makaron Konjac Shirataki Diet Rice 370g

Diet Food

  

Szukasz produktu, który ma zero cukru, zero tłuszczu, a do tego nie zawiera glutenu i soi? Wypróbuj makaron konjac marki DIET-FOOD. Jest szybki w przygotowaniu, ma dużo błonnika rozpuszczalnego w wodzie i mało kalorii. To dobry składnik diety odchudzającej, odpowiedni również dla wegetarian, wegan, cukrzyków oraz osób nie tolerujących pszenicy.


Jego główny składnik jest wyrabiany z rośliny konjac glucomannan. Szybko nasyca żołądek i zmniejsza chęć objadania się. Jest niezwykle popularny w Japonii oraz Chinach. Otrzymał nawet certyfikat od JAS, czyli Japanesse Agricultural Standard.

 

W czym różni się makaron konjac (shirataki) od tradycyjnych makaronów jajecznych?
Makaron konjac to naturalny produkt, bogaty w rozpuszczalny błonnik, bez tłuszczu, cukru, skrobi i białka, bez pszenicy i glutenu, bez własnego smaku, łatwo wchłania aromat dodatków i przypraw, szybki w przyrządzeniu, smaczny i zdrowy.

 

Czy osoby na diecie wegańskiej mogą spożywać ten makaron?
Naturalnie, linia tych wyśmienitych produktów została stworzona typowo dla ludzi stosujących diety wegańskie i wegetariańskie, jednocześnie nie zapominając o świetnym zastosowaniu tego makaronu dla ludzi, którzy borykają się z problemami nieprzyswajania glutenu. Polecamy również jego spożycie przy stosowanej diecie ketogenicznej.

 

W jaki sposób mogę spożywać makaron konjac (shirataki)?
Wypłukać starannie makaron pod ciepłą, bieżącą wodą. Gotować lub smażyć 2-3 minuty. Dodać bezpośrednio do potrawy. Przechowywać w suchym i chłodnym miejscu. Po otwarciu trzymać w lodówce w zalewie szczelnie zamknięte, maksymalnie 3 dni.

    

Składniki:

woda, mąka z rośliny Konjac, wodorotlenek wapnia

 

Przechowywanie:

Przechowywać w szczelnie zamkniętym opakowaniu w suchym i chłodnym miejscu. Nie zamrażać.

 

Wartość odżywcza (w 100 g produktu): 

Wartość 

energetyczna:

33 kJ / 8 kcal

Tłuszcz: 

< 0,1 g

w tym kwasy tłuszczowe nasycone:

< 0,1 g 

Węglowodany: 

1,1 g, w tym cukry < 0,2 g

Błonnik:

1,8 g

Białko: 

< 0,3 g

Sól:

0,01 g

 

Masa netto: 370 g
Masa netto po odcieku: 200 g

 ______________________________________________