Nasiona na kiełki Soczewica 20 g Toraf
Odkryj moc natury z nasionami na kiełki soczewicy 20 g od Toraf! Te małe ziarenka to prawdziwa bomba witaminowa – pełne białka, witamin B i C oraz cennych minerałów, takich jak żelazo i wapń. Idealne do sałatek, kanapek czy zdrowych przekąsek, dodadzą Twoim potrawom smaku i wartości odżywczych. Wyhoduj własne kiełki w domu i ciesz się świeżością przez cały rok – to proste, szybkie i zdrowe! Kup teraz i zadbaj o siebie naturalnie!
Dlaczego warto spożywać kiełki Soczewicy?
- Kiełki soczewicy to bogate źródło białka, witamin B1, B2, PP oraz wielu niezbędnych składników jak wapń, fosfor, żelazo, karoten koniecznych do właściwego funkcjonowania układu nerwowego, kostnego i naczyniowego.
- Błonnik pomaga usuwać z organizmu toksyny.
- Kiełki są bogate w kwas foliowy o działaniu krwiotwórczym. Mogą jeść je osoby, które nie tolerują preparatów żelaza. To doskonały element diety dla kobiet w ciąży.
- Można dodawać je do sałatek, kanapek, dań głównych, past twarogowych.
Przygotowanie kiełków:
Produkcja kiełków w domu jest bardzo prosta do wykonania przy użyciu kiełkownicy Toraf. Postępując zgodnie z instrukcją obsługi kiełki są gotowe do spożycia po upływie 3-7 dni. Kiełkownika umożliwia jednoczesną uprawę 3 rodzajów kiełków. Dodatkowe informacji na stronie www.toraf.pl.
Inną metodą produkcji kiełków jest produkcja kiełków w słoiku. W tym celu należy wypłukać nasiona następnie przesypać do wcześniej wyparzonego naczynia i zalać przegotowaną letnią wodą. Moczyć przez kilka godzin, potem wodę zlać, a nasiona wypłukać, naczynie nakryć gazą, obwiązać i odstawić w ciepłe (18-22°C), nie nasłonecznione miejsce. W tym czasie kiełki należy przepłukiwać 2 razy dziennie wodą. Kiełki są gotowe do spożycia przy długości ok. 2-3cm, po 3-7 dniach.
Opakowanie 20g.
EAN: 5907595509848
Producent: Toraf

Odkryj moc natury z nasionami na kiełki soczewicy 20 g od Toraf! Te małe ziarenka to prawdziwa bomba witaminowa – pełne białka, witamin B i C oraz cennych minerałów, takich jak żelazo i wapń. Idealne do sałatek, kanapek czy zdrowych przekąsek, dodadzą Twoim potrawom smaku i wartości odżywczych. Wyhoduj własne kiełki w domu i ciesz się świeżością przez cały rok – to proste, szybkie i zdrowe! Kup teraz i zadbaj o siebie naturalnie!
Dlaczego warto spożywać kiełki Soczewicy?
- Kiełki soczewicy to bogate źródło białka, witamin B1, B2, PP oraz wielu niezbędnych składników jak wapń, fosfor, żelazo, karoten koniecznych do właściwego funkcjonowania układu nerwowego, kostnego i naczyniowego.
- Błonnik pomaga usuwać z organizmu toksyny.
- Kiełki są bogate w kwas foliowy o działaniu krwiotwórczym. Mogą jeść je osoby, które nie tolerują preparatów żelaza. To doskonały element diety dla kobiet w ciąży.
- Można dodawać je do sałatek, kanapek, dań głównych, past twarogowych.
Przygotowanie kiełków:
Produkcja kiełków w domu jest bardzo prosta do wykonania przy użyciu kiełkownicy Toraf. Postępując zgodnie z instrukcją obsługi kiełki są gotowe do spożycia po upływie 3-7 dni. Kiełkownika umożliwia jednoczesną uprawę 3 rodzajów kiełków. Dodatkowe informacji na stronie www.toraf.pl.
Inną metodą produkcji kiełków jest produkcja kiełków w słoiku. W tym celu należy wypłukać nasiona następnie przesypać do wcześniej wyparzonego naczynia i zalać przegotowaną letnią wodą. Moczyć przez kilka godzin, potem wodę zlać, a nasiona wypłukać, naczynie nakryć gazą, obwiązać i odstawić w ciepłe (18-22°C), nie nasłonecznione miejsce. W tym czasie kiełki należy przepłukiwać 2 razy dziennie wodą. Kiełki są gotowe do spożycia przy długości ok. 2-3cm, po 3-7 dniach.
Opakowanie 20g.