Ocet winny czerwony 7% 500ml Monari Federzoni
Ocet znany jest od starożytności jako przyprawa i środek konserwujący do mięs, ryb i jarzyn, a przyprawianie potraw octem pobudza przemianę materii. Od tysiącleci ludzie używali octu do pielęgnacji ciała, dodając go do kąpieli oczyszczająco- pobudzających. Takich kąpieli zażywała sama królowa Kleopatra.
Tradycyjny ocet winny otrzymujemy w drodze przedłużonej fermentacji wina gronowego. Zawiera on wartościowe składniki, takie jak enzymy, aminokwasy, a także potas, fosfor i magnez. Spożywanie w codziennej diecie octu winnego podnosi odporność organizmu w walce z infekcjami.
Ocet czerwony używamy do marynat, w których moczy się wołowinę, dziczyznę i jagnięcinę.
EAN: 8003185000423
Producent: Monari Federzoni
Ocet winny biały 7% 500ml
Ocet znany jest od starożytności jako przyprawa i środek konserwujący do mięs, ryb i jarzyn, a przyprawianie potraw octem pobudza przemianę materii. Od tysiącleci ludzie używali octu do pielęgnacji ciała, dodając go do kąpieli oczyszczająco- pobudzających. Takich kąpieli zażywała sama królowa Kleopatra.
Tradycyjny ocet winny otrzymujemy w drodze przedłużonej fermentacji wina gronowego. Zawiera on wartościowe składniki, takie jak enzymy, aminokwasy, a także potas, fosfor i magnez. Spożywanie w codziennej diecie octu winnego podnosi odporność organizmu w walce z infekcjami.
Ocet czerwony używamy do marynat, w których moczy się wołowinę, dziczyznę i jagnięcinę.
Skład:
Wino, woda, przeciwutleniacz (pirosiarczyn potasu).
Zawiera siarczany.
Wartość odżywcza (w 100 g produktu):
Wartość energetyczna: | 98 kJ / 23 kcal |
Tłuszcz: | 0 g, w tym kwasy tłuszczowe nasycone 0 g |
Węglowodany: | 0 g, w tym cukry 0 g |
Białko: | 0 g |
Sól: | 0,08 g |
Przechowywanie: Przechowywać w chłodnym i suchym miejscu.
Kraj pochodzenia: Włochy
Masa netto: 500 ml
______________________________________________