Oliwa sansa 1l Basso
Oliwę Sansa uzyskuje się z tłoczenia w bardzo wysokich temperaturach tego, co zostało z pierwszego i drugiego tłoczenia. Dla podniesienia jakości z zasady dodaje się do 20% oliwy extra vergine.
Sansa jest stosowana głównie do smażenia i pieczenia. Codzienne spożywanie oliwy zapewnia organizmowi odpowiednią dawkę łatwo przyswajalnych nienasyconych kwasów tłuszczowych, które ograniczają powstawanie we krwi LDL (czyli tzw. złego cholesterolu), równocześnie zwiększając stężenie HDL, czyli dobrego cholesterolu. Ma to istotny wpływ na prawidłowe funkcjonowanie serca i układu krążenia. Duża zawartość antyutleniaczy zapobiega powstawaniu wolnych rodników, a tym samym opóźnia procesy starzenia się organizmu.
EAN: 80140139
Producent: Basso
Oliwa sansa 1l
Oliwę Sansa uzyskuje się z tłoczenia w bardzo wysokich temperaturach tego, co zostało z pierwszego i drugiego tłoczenia. Dla podniesienia jakości z zasady dodaje się do 20% oliwy extra vergine.
Sansa jest stosowana głównie do smażenia i pieczenia. Codzienne spożywanie oliwy zapewnia organizmowi odpowiednią dawkę łatwo przyswajalnych nienasyconych kwasów tłuszczowych, które ograniczają powstawanie we krwi LDL (czyli tzw. złego cholesterolu), równocześnie zwiększając stężenie HDL, czyli dobrego cholesterolu. Ma to istotny wpływ na prawidłowe funkcjonowanie serca i układu krążenia. Duża zawartość antyutleniaczy zapobiega powstawaniu wolnych rodników, a tym samym opóźnia procesy starzenia się organizmu.
Skład:
Wartość odżywcza (w 100 g produktu):
Wartość energetyczna: | 3389 kJ / 824 kcal |
Tłuszcz: | 91,6 g |
W tym kwasy tłuszczowe nasycone | 13 g |
W tym kwasy tłuszczowe jednonienasycone: | 69,9 g |
W tym kwasy tłuszczowe wielonienasycone: | 9 g |
Węglowodany: | 0 g, w tym cukry 0 g |
Białko: | 0 g |
Sól: | 0 g |
Przechowywanie: Przechowywać z dala od źródeł światła i ciepła.
Kraj pochodzenia: Włochy
Masa netto: 1 l
______________________________________________