Zaloguj się i zweryfikuj, aby zobaczyć ceny oraz otrzymać rabaty
Masła i pasty orzechowe

Pasta orzechowa z kokosem 300g Krukam

Przepyszne połączenie pasty orzechowej ze słodkim kokosem!

Orzechy ziemne, zwane też arachidowymi, to skarbnica kwasów oleinowych, obniżających poziom cholesterolu we krwi, tym samym zapobiegających miażdżycy i chorobom układu krwionośnego. Są też bogate w roślinne białko, potas, magnez, witaminę E i błonnik. To wszystko powoduje, ze masło orzechowe powinien jeść każdy z nas, a w szczególności wegetarianie w celu uzupełniania niedoboru np. białka, wynikającego z braku mięsa w diecie.

Specjaliści dowodzą, że regularne spożywanie orzechów, w tym także masła orzechowego, uchroni nas przed chorobami serca oraz widocznie poprawi kondycję całego organizmu i usprawni jego funkcjonowanie. Dietetycy podkreślają, że wybierać należy masło orzechowe z jak największą zawartością orzechów. Uważa się, że orzechy pomagają zwalczać infekcje w organizmie i poprawiają kondycję naszych naczyń krwionośnych i serca. Tak naprawdę, naukowcy z Harvard Medical School w USA udowodnili, że podjadanie masła orzechowego pięć razy w tygodniu może prawie o połowę obniżyć ryzyko wystąpienie zawału serca.

EAN: 5902270354065
Producent: Krukam

Status: dostępny od zaraz
Dostępność: 46

Pasta orzechowa z kokosem 300g

   

Przepyszne połączenie pasty orzechowej ze słodkim kokosem!

Orzechy ziemne, zwane też arachidowymi, to skarbnica kwasów oleinowych, obniżających poziom cholesterolu we krwi, tym samym zapobiegających miażdżycy i chorobom układu krwionośnego. Są też bogate w roślinne białko, potas, magnez, witaminę E i błonnik. To wszystko powoduje, ze masło orzechowe powinien jeść każdy z nas, a w szczególności wegetarianie w celu uzupełniania niedoboru np. białka, wynikającego z braku mięsa w diecie.

Specjaliści dowodzą, że regularne spożywanie orzechów, w tym także masła orzechowego, uchroni nas przed chorobami serca oraz widocznie poprawi kondycję całego organizmu i usprawni jego funkcjonowanie. Dietetycy podkreślają, że wybierać należy masło orzechowe z jak największą zawartością orzechów. Uważa się, że orzechy pomagają zwalczać infekcje w organizmie i poprawiają kondycję naszych naczyń krwionośnych i serca. Tak naprawdę, naukowcy z Harvard Medical School w USA udowodnili, że podjadanie masła orzechowego pięć razy w tygodniu może prawie o połowę obniżyć ryzyko wystąpienie zawału serca.

  

Skład:  

Pasta z orzechów arachidowych 85%, pasta kokosowa 15%
 
  

Wartość odżywcza (w 100 g produktu): 

Wartość 

energetyczna:

2428 kJ / 580 kcal

Tłuszcz: 

więcej niż 49,2 g, w tym kwasy tłuszczowe nasycone 14,6 g

Węglowodany: 

17,7 g, w tym cukry 5,3 g

Błonnik:

8,5 g

Białko: 

22,8 g

Sól: 

0 g

  

Przechowywanie:

Przechowywać w szczelnie zamkniętym opakowaniu, w suchym, chłodnym miejscu.

 

Masa netto: 300 g

______________________________________________