Zaloguj się i zweryfikuj, aby zobaczyć ceny oraz otrzymać rabaty
Masła i pasty orzechowe

Pasta z migdałów 300g Krukam

Migdałowiec jest rośliną uprawianą w basenie Morza Śródziemnego, a także w Kalifornii. Owoce migdałowca mają szerokie zastosowanie w przemyśle spożywczym jako składnik bakalii oraz dodatek do ciast i deserów. Ponadto często przerabiane są na marcepan, a z nasion migdałów tłoczy się bardzo odżywczy olej migdałowy. W kosmetyce olejek migdałowy stosowany jest jako składnik balsamów i kremów. Migdały są źródłem witaminy E i B2. Witamina E pomaga w ochronie komórek przed stresem oksydacyjnym. Migdały są również źródłem miedzi, manganu, cynku, fosforu, potasu. Miedź pomaga w prawidłowym funkcjonowaniu układu odpornościowego. Mangan wspomaga ochronę komórek przed stresem oksydacyjnym. Cynk pomaga zachować zdrowe włosy i paznokcie. Fosfor pomaga w utrzymaniu zdrowych zębów i kości. Potas pomaga w prawidłowym funkcjonowaniu układu nerwowego oraz pomaga w utrzymaniu prawidłowego ciśnienia krwi.

EAN: 5902270357820
Producent: Krukam

Status: dostępny od zaraz
Dostępność: 108

Pasta z migdałów 300g

Migdały - najlepsze źródło magnezu

   

Migdałowiec jest rośliną uprawianą w basenie Morza Śródziemnego, a także w Kalifornii. Owoce migdałowca mają szerokie zastosowanie w przemyśle spożywczym jako składnik bakalii oraz dodatek do ciast i deserów. Ponadto często przerabiane są na marcepan, a z nasion migdałów tłoczy się bardzo odżywczy olej migdałowy. W kosmetyce olejek migdałowy stosowany jest jako składnik balsamów i kremów. Migdały są źródłem witaminy E i B2. Witamina E pomaga w ochronie komórek przed stresem oksydacyjnym. Migdały są również źródłem miedzi, manganu, cynku, fosforu, potasu. Miedź pomaga w prawidłowym funkcjonowaniu układu odpornościowego. Mangan wspomaga ochronę komórek przed stresem oksydacyjnym. Cynk pomaga zachować zdrowe włosy i paznokcie. Fosfor pomaga w utrzymaniu zdrowych zębów i kości. Potas pomaga w prawidłowym funkcjonowaniu układu nerwowego oraz pomaga w utrzymaniu prawidłowego ciśnienia krwi.

 

Właściwości lecznicze migdałów:

✔︎ zmniejszają ryzyko zawału serca
✔︎ chronią przed miażdżycą
✔︎ wpływają korzystnie na układ nerwowy
✔︎ poprawiają pamięć i koncentrację
✔︎ obniżają ryzyko wystąpienia choroby Alzheimera
✔︎ stanowią świetny element profilaktyki przeciwnowotworowej
✔︎ oddziałują alkalizująco na organizm
✔︎ budują mocne kości i zęby
✔︎ opóźniają procesy starzenia
✔︎ przywracają zdrowy i piękny wygląd włosom i paznokciom
✔︎ wpływają korzystnie na układ odpornościowy.
✔︎ zapobiegają cukrzycy

  

Skład:  

Migdały mielone
 
  

Wartość odżywcza (w 100 g produktu): 

Wartość 

energetyczna:

2559 kJ / 619 kcal

Tłuszcz: 

więcej niż 53 g, w tym kwasy tłuszczowe nasycone 4 g

Węglowodany: 

7,5 g, w tym cukry 4,9 g

Błonnik:

12 g

Białko: 

22 g

Sól: 

0,01 g

  

Przechowywanie:

Przechowywać w szczelnie zamkniętym opakowaniu, w suchym, chłodnym miejscu.

 

Masa netto: 300 g

______________________________________________