Zaloguj się i zweryfikuj, aby zobaczyć ceny oraz otrzymać rabaty
Pasztety i pasty warzywne

Pasztet meksykański 160 g Primavika

PODKRĘĆ METABOLIZM

Meksykanie lubują się w esencjonalnych, ostrych w smaku potrawach na bazie warzyw strączkowych z dodatkiem pszennych, kukurydzianych tortilli lub nachos. Podstawą ich jadłospisu są kukurydza, fasola, papryka i chili. Nasz pasztet odzwierciedla tę tradycję – w składzie znajdziemy czerwoną fasolkę, kukurydzę, zielony groszek i cebulę, bazą jest pełnowartościowa ciecierzyca. Warzywa strączkowe to świetne źródło dobrze przyswajalnego białka i błonnika. W połączeniu z przyprawami tworzą mieszankę pobudzającą układ nerwowy i uruchamiającą procesy spalania zbędnego tłuszczu w komórkach. Pasztet polecany jest osobom na diecie redukcyjnej albo szukającym dodatkowego zastrzyku energii. Wyrazista propozycja jest dobra na chandrę – pikantny smak stymuluje produkcję serotoniny w mózgu.                                                                                                                                                                                                                                                                                                      Wiecie, że potrawy zawierające sporo chili wpływają na wzrost zużycia tlenu nawet o 30 %? Efekt utrzymuje się nawet do godziny! Przyprawami podkręcającymi metabolizm są również cynamon, imbir, czosnek, oregano, bazylia i kumin.

 

Burrito, tacos, enchiladas lub quesadilla to ciekawe propozycje na obiad i lunch. Farsz na bazie pasztetu meksykańskiego pomoże wam odtworzyć tradycyjny, meksykański smak potraw. Wystarczą pszenno – kukurydziane naleśniki, ulubione warzywa i gotowe!

 
PASTA KANAPKOWA Z CIECIORKI Z DODATKIEM KUKURYDZY, GROSZKU I FASOLI CZERWONEJ. PASTERYZOWANA.
Składniki:
woda, cieciorka 37%, cebula, olej rzepakowy, kukurydza konserwowa 6% (ziarno kukurydzy, woda, sól), groszek konserwowy 5,5% (groszek zielony, woda, sól), fasola czerwona konserwowa 5% (ziarno fasoli, woda, sól, przeciwutleniacz: kwas askorbinowy), skrobia kukurydziana, błonnik pszenny (bez glutenu), koncentrant pomidorowy, sól, przyprawy, przyprawa meksykańska 1%, hydrolizat białka roślinnego, warzywa suszone (pasternak, marchew, seler, pietruszka, por), substancja zagęszczająca: guma guar, przeciwutleniacz: kwas askorbinowy = witamina C, przyprawy ziołowe (zawierają seler), aromat z ekstraktu drożdżowego.
Produkt może zawierać soję, sezam i gorczycę.
 

Tabela wartości odżywczych w produkcie

 

Lp Wartość odżywcza produktu w 100 g w porcji (26 g) % RWS* w porcji (26 g)
1 Wartość energetyczna 578 kJ / 138 kcal 150 kJ / 36 kcal 2%
2 Tłuszcz 4,7 g 1,2 g 2%
3 w tym kwasy tłuszczowe nasycone 0,5 g 0,1 g 1%
4 Węglowodany 17 g 4,3 g 2%
5 w tym cukry 3,4 g 0,9 g 1%
7 Błonnik 5,6 g 1,5 g -
8 Białko 4,6 g 1,2 g 2%
9 Sól 0,79 g 0,21 g 4%
*RWS – referencyjna wartość spożycia dla przeciętnej osoby dorosłej (8400 kJ / 2000 kcal).
Opakowanie zawiera około 6 sugerowanych porcji produktu.

Masa netto: 160 g

EAN: 5900672300758
Producent: Primavika

Status: dostępny od zaraz
Dostępność: 4

PODKRĘĆ METABOLIZM

Meksykanie lubują się w esencjonalnych, ostrych w smaku potrawach na bazie warzyw strączkowych z dodatkiem pszennych, kukurydzianych tortilli lub nachos. Podstawą ich jadłospisu są kukurydza, fasola, papryka i chili. Nasz pasztet odzwierciedla tę tradycję – w składzie znajdziemy czerwoną fasolkę, kukurydzę, zielony groszek i cebulę, bazą jest pełnowartościowa ciecierzyca. Warzywa strączkowe to świetne źródło dobrze przyswajalnego białka i błonnika. W połączeniu z przyprawami tworzą mieszankę pobudzającą układ nerwowy i uruchamiającą procesy spalania zbędnego tłuszczu w komórkach. Pasztet polecany jest osobom na diecie redukcyjnej albo szukającym dodatkowego zastrzyku energii. Wyrazista propozycja jest dobra na chandrę – pikantny smak stymuluje produkcję serotoniny w mózgu.                                                                                                                                                                                                                                                                                                      Wiecie, że potrawy zawierające sporo chili wpływają na wzrost zużycia tlenu nawet o 30 %? Efekt utrzymuje się nawet do godziny! Przyprawami podkręcającymi metabolizm są również cynamon, imbir, czosnek, oregano, bazylia i kumin.

 

Burrito, tacos, enchiladas lub quesadilla to ciekawe propozycje na obiad i lunch. Farsz na bazie pasztetu meksykańskiego pomoże wam odtworzyć tradycyjny, meksykański smak potraw. Wystarczą pszenno – kukurydziane naleśniki, ulubione warzywa i gotowe!

 
PASTA KANAPKOWA Z CIECIORKI Z DODATKIEM KUKURYDZY, GROSZKU I FASOLI CZERWONEJ. PASTERYZOWANA.
Składniki:
woda, cieciorka 37%, cebula, olej rzepakowy, kukurydza konserwowa 6% (ziarno kukurydzy, woda, sól), groszek konserwowy 5,5% (groszek zielony, woda, sól), fasola czerwona konserwowa 5% (ziarno fasoli, woda, sól, przeciwutleniacz: kwas askorbinowy), skrobia kukurydziana, błonnik pszenny (bez glutenu), koncentrant pomidorowy, sól, przyprawy, przyprawa meksykańska 1%, hydrolizat białka roślinnego, warzywa suszone (pasternak, marchew, seler, pietruszka, por), substancja zagęszczająca: guma guar, przeciwutleniacz: kwas askorbinowy = witamina C, przyprawy ziołowe (zawierają seler), aromat z ekstraktu drożdżowego.
Produkt może zawierać soję, sezam i gorczycę.
 

Tabela wartości odżywczych w produkcie

 

Lp Wartość odżywcza produktu w 100 g w porcji (26 g) % RWS* w porcji (26 g)
1 Wartość energetyczna 578 kJ / 138 kcal 150 kJ / 36 kcal 2%
2 Tłuszcz 4,7 g 1,2 g 2%
3 w tym kwasy tłuszczowe nasycone 0,5 g 0,1 g 1%
4 Węglowodany 17 g 4,3 g 2%
5 w tym cukry 3,4 g 0,9 g 1%
7 Błonnik 5,6 g 1,5 g -
8 Białko 4,6 g 1,2 g 2%
9 Sól 0,79 g 0,21 g 4%
*RWS – referencyjna wartość spożycia dla przeciętnej osoby dorosłej (8400 kJ / 2000 kcal).
Opakowanie zawiera około 6 sugerowanych porcji produktu.

Masa netto: 160 g