Zaloguj się i zweryfikuj, aby zobaczyć ceny oraz otrzymać rabaty
Pasztety i pasty warzywne

Pasztet pomidorowy z cieciorką 160 g Primavika

KWASKOWATA AURA STANOWCZOŚCI

 

Spośród grupy warzyw psiankowatych to pomidory są najlepszym źródłem substancji odżywczych. Wyróżniają się zawartością witamin antyoksydacyjnych – A, C i E, a także z grupy B i witaminy K. Potas to kolejny pierwiastek, który lubi pomidory (300 mg w 100 g warzywa). Reguluje on setki przemian metabolicznych w naszym organizmie, m.in. neutralizuje zbyt dużą podaż soli spożywanej w codziennych posiłkach – to korzystne zjawisko dla osób cierpiących na nadciśnienie, zapobiega zatrzymywaniu wody w organizmie i skurczom mięśni. Wpływa również na prawidłowe funkcjonowanie naszego mózgu, polepszając jego zaopatrzenie w tlen. Likopen zawarty w pomidorach to silny przeciwutleniacz pomagający zwalczać choroby sercowo-naczyniowe, autoimmunologiczne, zalicza się go do substancji przeciwnowotworowych. To się nazywa konsekwentne działanie!                                                                                                                                                                                                                                                                                       Specjaliści z Harvard Medical School, po sześcioletnich badaniach obejmujących prawie 50 tysięcy mężczyzn, wywnioskowali, że rak prostaty atakuje zdecydowanie rzadziej tych, którzy jedzą przetwory z pomidorów częściej niż dwa razy w tygodniu.

 

Pasztet idealnie komponuje się ze świeżymi ziołami – bazylią, tymiankiem i oregano, a także kiełkami lucerny, brokułów, rzodkiewki albo fasolki mung. Taka kanapka to idealna propozycja na pożywne śniadanie, lunch albo szybką przekąskę przed ważnym spotkaniem.

 

PASTA KANAPKOWA Z CIECIORKI Z DODATKIEM KONCENTRATU POMIDOROWEGO. PASTERYZOWANA.


Składniki:
woda, cieciorka 39%, cebula, koncentrat pomidorowy 17%, olej rzepakowy, skrobia kukurydziana, błonnik pszenny (bez glutenu), sól, warzywa suszone (pasternak, marchew, seler, pietruszka, por), hydrolizat białka roślinnego, substancja zagęszczająca: guma guar, przyprawy ziołowe (zawierają gorczycę i seler), przeciwutleniacz: kwas askorbinowy = witamina C, przyprawy, aromat z ekstraktu drożdżowego.
Produkt może zawierać soję i sezam.

 

Tabela wartości odżywczych w produkcie

 

Lp Wartość odżywcza produktu w 100 g w porcji (26 g) % RWS* w porcji (26 g)
1 Wartość energetyczna 572 kJ / 137 kcal 149 kJ / 36 kcal 2%
2 Tłuszcz 4,8 g 1,3 g 2%
3 w tym kwasy tłuszczowe nasycone 0,5 g 0,1 g 1%
4 Węglowodany 16 g 4,2 g 2%
5 w tym cukry 4,0 g 1,0 g 1%
6 Białko 4,5 g 1,2 g 2%
7 Błonnik 5,4 g 1,4 g -
8 Sól 0,71 g 0,18 g 3%
*RWS – referencyjna wartość spożycia dla przeciętnej osoby dorosłej (8400 kJ / 2000 kcal).
Opakowanie zawiera około 6 sugerowanych porcji produktu.

Masa netto: 160 g

EAN: 5900672300215
Producent: Primavika

Status: dostępny od zaraz
Dostępność: 12

KWASKOWATA AURA STANOWCZOŚCI

 

Spośród grupy warzyw psiankowatych to pomidory są najlepszym źródłem substancji odżywczych. Wyróżniają się zawartością witamin antyoksydacyjnych – A, C i E, a także z grupy B i witaminy K. Potas to kolejny pierwiastek, który lubi pomidory (300 mg w 100 g warzywa). Reguluje on setki przemian metabolicznych w naszym organizmie, m.in. neutralizuje zbyt dużą podaż soli spożywanej w codziennych posiłkach – to korzystne zjawisko dla osób cierpiących na nadciśnienie, zapobiega zatrzymywaniu wody w organizmie i skurczom mięśni. Wpływa również na prawidłowe funkcjonowanie naszego mózgu, polepszając jego zaopatrzenie w tlen. Likopen zawarty w pomidorach to silny przeciwutleniacz pomagający zwalczać choroby sercowo-naczyniowe, autoimmunologiczne, zalicza się go do substancji przeciwnowotworowych. To się nazywa konsekwentne działanie!                                                                                                                                                                                                                                                                                       Specjaliści z Harvard Medical School, po sześcioletnich badaniach obejmujących prawie 50 tysięcy mężczyzn, wywnioskowali, że rak prostaty atakuje zdecydowanie rzadziej tych, którzy jedzą przetwory z pomidorów częściej niż dwa razy w tygodniu.

 

Pasztet idealnie komponuje się ze świeżymi ziołami – bazylią, tymiankiem i oregano, a także kiełkami lucerny, brokułów, rzodkiewki albo fasolki mung. Taka kanapka to idealna propozycja na pożywne śniadanie, lunch albo szybką przekąskę przed ważnym spotkaniem.

 

PASTA KANAPKOWA Z CIECIORKI Z DODATKIEM KONCENTRATU POMIDOROWEGO. PASTERYZOWANA.


Składniki:
woda, cieciorka 39%, cebula, koncentrat pomidorowy 17%, olej rzepakowy, skrobia kukurydziana, błonnik pszenny (bez glutenu), sól, warzywa suszone (pasternak, marchew, seler, pietruszka, por), hydrolizat białka roślinnego, substancja zagęszczająca: guma guar, przyprawy ziołowe (zawierają gorczycę i seler), przeciwutleniacz: kwas askorbinowy = witamina C, przyprawy, aromat z ekstraktu drożdżowego.
Produkt może zawierać soję i sezam.

 

Tabela wartości odżywczych w produkcie

 

Lp Wartość odżywcza produktu w 100 g w porcji (26 g) % RWS* w porcji (26 g)
1 Wartość energetyczna 572 kJ / 137 kcal 149 kJ / 36 kcal 2%
2 Tłuszcz 4,8 g 1,3 g 2%
3 w tym kwasy tłuszczowe nasycone 0,5 g 0,1 g 1%
4 Węglowodany 16 g 4,2 g 2%
5 w tym cukry 4,0 g 1,0 g 1%
6 Białko 4,5 g 1,2 g 2%
7 Błonnik 5,4 g 1,4 g -
8 Sól 0,71 g 0,18 g 3%
*RWS – referencyjna wartość spożycia dla przeciętnej osoby dorosłej (8400 kJ / 2000 kcal).
Opakowanie zawiera około 6 sugerowanych porcji produktu.

Masa netto: 160 g