Pasztet pomidorowy z cieciorką 160 g Primavika
KWASKOWATA AURA STANOWCZOŚCI
Spośród grupy warzyw psiankowatych to pomidory są najlepszym źródłem substancji odżywczych. Wyróżniają się zawartością witamin antyoksydacyjnych – A, C i E, a także z grupy B i witaminy K. Potas to kolejny pierwiastek, który lubi pomidory (300 mg w 100 g warzywa). Reguluje on setki przemian metabolicznych w naszym organizmie, m.in. neutralizuje zbyt dużą podaż soli spożywanej w codziennych posiłkach – to korzystne zjawisko dla osób cierpiących na nadciśnienie, zapobiega zatrzymywaniu wody w organizmie i skurczom mięśni. Wpływa również na prawidłowe funkcjonowanie naszego mózgu, polepszając jego zaopatrzenie w tlen. Likopen zawarty w pomidorach to silny przeciwutleniacz pomagający zwalczać choroby sercowo-naczyniowe, autoimmunologiczne, zalicza się go do substancji przeciwnowotworowych. To się nazywa konsekwentne działanie! Specjaliści z Harvard Medical School, po sześcioletnich badaniach obejmujących prawie 50 tysięcy mężczyzn, wywnioskowali, że rak prostaty atakuje zdecydowanie rzadziej tych, którzy jedzą przetwory z pomidorów częściej niż dwa razy w tygodniu.
Pasztet idealnie komponuje się ze świeżymi ziołami – bazylią, tymiankiem i oregano, a także kiełkami lucerny, brokułów, rzodkiewki albo fasolki mung. Taka kanapka to idealna propozycja na pożywne śniadanie, lunch albo szybką przekąskę przed ważnym spotkaniem.
PASTA KANAPKOWA Z CIECIORKI Z DODATKIEM KONCENTRATU POMIDOROWEGO. PASTERYZOWANA.
Składniki:
woda, cieciorka 39%, cebula, koncentrat pomidorowy 17%, olej rzepakowy, skrobia kukurydziana, błonnik pszenny (bez glutenu), sól, warzywa suszone (pasternak, marchew, seler, pietruszka, por), hydrolizat białka roślinnego, substancja zagęszczająca: guma guar, przyprawy ziołowe (zawierają gorczycę i seler), przeciwutleniacz: kwas askorbinowy = witamina C, przyprawy, aromat z ekstraktu drożdżowego.
Produkt może zawierać soję i sezam.
Tabela wartości odżywczych w produkcie
Lp | Wartość odżywcza produktu | w 100 g | w porcji (26 g) | % RWS* w porcji (26 g) |
---|---|---|---|---|
1 | Wartość energetyczna | 572 kJ / 137 kcal | 149 kJ / 36 kcal | 2% |
2 | Tłuszcz | 4,8 g | 1,3 g | 2% |
3 | w tym kwasy tłuszczowe nasycone | 0,5 g | 0,1 g | 1% |
4 | Węglowodany | 16 g | 4,2 g | 2% |
5 | w tym cukry | 4,0 g | 1,0 g | 1% |
6 | Białko | 4,5 g | 1,2 g | 2% |
7 | Błonnik | 5,4 g | 1,4 g | - |
8 | Sól | 0,71 g | 0,18 g | 3% |
*RWS – referencyjna wartość spożycia dla przeciętnej osoby dorosłej (8400 kJ / 2000 kcal).
Opakowanie zawiera około 6 sugerowanych porcji produktu.
Masa netto: 160 g
EAN: 5900672300215
Producent: Primavika
KWASKOWATA AURA STANOWCZOŚCI
Spośród grupy warzyw psiankowatych to pomidory są najlepszym źródłem substancji odżywczych. Wyróżniają się zawartością witamin antyoksydacyjnych – A, C i E, a także z grupy B i witaminy K. Potas to kolejny pierwiastek, który lubi pomidory (300 mg w 100 g warzywa). Reguluje on setki przemian metabolicznych w naszym organizmie, m.in. neutralizuje zbyt dużą podaż soli spożywanej w codziennych posiłkach – to korzystne zjawisko dla osób cierpiących na nadciśnienie, zapobiega zatrzymywaniu wody w organizmie i skurczom mięśni. Wpływa również na prawidłowe funkcjonowanie naszego mózgu, polepszając jego zaopatrzenie w tlen. Likopen zawarty w pomidorach to silny przeciwutleniacz pomagający zwalczać choroby sercowo-naczyniowe, autoimmunologiczne, zalicza się go do substancji przeciwnowotworowych. To się nazywa konsekwentne działanie! Specjaliści z Harvard Medical School, po sześcioletnich badaniach obejmujących prawie 50 tysięcy mężczyzn, wywnioskowali, że rak prostaty atakuje zdecydowanie rzadziej tych, którzy jedzą przetwory z pomidorów częściej niż dwa razy w tygodniu.
Pasztet idealnie komponuje się ze świeżymi ziołami – bazylią, tymiankiem i oregano, a także kiełkami lucerny, brokułów, rzodkiewki albo fasolki mung. Taka kanapka to idealna propozycja na pożywne śniadanie, lunch albo szybką przekąskę przed ważnym spotkaniem.
PASTA KANAPKOWA Z CIECIORKI Z DODATKIEM KONCENTRATU POMIDOROWEGO. PASTERYZOWANA.
Składniki:
woda, cieciorka 39%, cebula, koncentrat pomidorowy 17%, olej rzepakowy, skrobia kukurydziana, błonnik pszenny (bez glutenu), sól, warzywa suszone (pasternak, marchew, seler, pietruszka, por), hydrolizat białka roślinnego, substancja zagęszczająca: guma guar, przyprawy ziołowe (zawierają gorczycę i seler), przeciwutleniacz: kwas askorbinowy = witamina C, przyprawy, aromat z ekstraktu drożdżowego.
Produkt może zawierać soję i sezam.
Tabela wartości odżywczych w produkcie
Lp | Wartość odżywcza produktu | w 100 g | w porcji (26 g) | % RWS* w porcji (26 g) |
---|---|---|---|---|
1 | Wartość energetyczna | 572 kJ / 137 kcal | 149 kJ / 36 kcal | 2% |
2 | Tłuszcz | 4,8 g | 1,3 g | 2% |
3 | w tym kwasy tłuszczowe nasycone | 0,5 g | 0,1 g | 1% |
4 | Węglowodany | 16 g | 4,2 g | 2% |
5 | w tym cukry | 4,0 g | 1,0 g | 1% |
6 | Białko | 4,5 g | 1,2 g | 2% |
7 | Błonnik | 5,4 g | 1,4 g | - |
8 | Sól | 0,71 g | 0,18 g | 3% |
*RWS – referencyjna wartość spożycia dla przeciętnej osoby dorosłej (8400 kJ / 2000 kcal).
Opakowanie zawiera około 6 sugerowanych porcji produktu.
Masa netto: 160 g