Zaloguj się i zweryfikuj, aby zobaczyć ceny oraz otrzymać rabaty
Słodycze i przekąski

Pektyna do wyrobów domowych przetworów bezglutenowa 24 g Celiko

Pektyna – środek żelujący, który naturalnie występuje w owocach. Dzięki właściwościom żelującym i wiążącym w środowisku kwaśnym bardzo często jest wykorzystywana do produkcji przetworów owocowych i owocowo-warzywnych tj. dżemów, galaretek, konfitur czy marmolad. Produkt bezglutenowy.

EAN: 5900038002623
Producent: Celiko

Status: dostępny od zaraz
Dostępność: 215

 Pektyna do wyrobów domowych przetworów

bezglutenowa 24 g Celiko 

 

Pektyna – środek żelujący, który naturalnie występuje w owocach. Dzięki właściwościom żelującym i wiążącym w środowisku kwaśnym bardzo często jest wykorzystywana do produkcji przetworów owocowych i owocowo-warzywnych tj. dżemów, galaretek, konfitur czy marmolad.

 

 ✔︎ Produkt bezglutenowy

 

Składniki: pektyny.

Może zawierać: mlekosoję i ich produkty pochodne.

 

Sposób przygotowania dżemu (przy użyciu Pektyny Celiko):

Owoce dokładnie umyć i osączyć na sicie. W zależności od owocu: wypestkować, usunąć szypułki, gniazda nasienne, obrać ze skórki, a większe owoce rozdrobnić.

Przygotowane i odważone owoce wsypać do garnka. Dodać wodę*, 1 opakowanie Pektyny Celiko i sok z cytryny. Wymieszać. Zagotować mieszając.

Do gotujących się owoców wsypać cukier. Gotować min. 3 minuty mieszając, aby nie przypalić dżemu.

W razie potrzeby zdjąć powstałą pianę, rozlać gorący dżem do wyparzonych słoików i natychmiast je szczelnie zamknąć. Słoiki odwrócić do góry dnem na ok. 10 min.

 

Przechowywać w suchym i chłodnym miejscu.

 

 Waga:   24 g

______________________________________________