Zaloguj się i zweryfikuj, aby zobaczyć ceny oraz otrzymać rabaty
Grzyby suszone

Podgrzybek Brunatny suszony-cały kl.II Mat Grzyb 20g

Podgrzybek brunatny suszony cały

EAN: 5904133052231
Producent: Mat-Grzyb

Status: dostępny od zaraz
Dostępność: 185

Podgrzybek brunatny suszony-cały

Mat-Grzyb
 
 

Podgrzybek brunatny suszony, w całości – świetnie nadaje się do przygotowywania aromatycznych zup, sosów, dań mięsnych oraz tradycyjnego bigosu. Całe suszone grzyby zachowują intensywny smak i aromat, które uwalniają się podczas gotowania. Przed użyciem warto je namoczyć, aby przywrócić im miękkość i wzmocnić ich smak.

Zastosowanie:

 

Grzyby suszone dokładnie umyć. Moczyć w wodzie co najmniej przez 2 godziny. Gotować do miękkości. Wywar z grzybów jest podstawa do przyrządzania sosów i zup. Z ugotowanych grzybów robimy zupy, sosy, farsz do pierogów, uszek, dodajemy do kapusty. 
 

Skład:

podgrzybek brunatny suszony 100%

 

Kraj produkcji i pochodzenia:

Polska

 

Przechowywanie:

Przechowywać w suchym i chłodnym miejscu.

 

Wartość odżywcza (w 100 g produktu): 

Wartość 

energetyczna:

1480 kJ / 349 kcal

Tłuszcz: 

3,2 g

w tym kwasy tłuszczowe nasycone:

0,5 g 

Węglowodany: 

48 g, w tym cukry 3,4 g

Białko: 

32 g

Sól:

0,13 g

 

______________________________________________