Zaloguj się i zweryfikuj, aby zobaczyć ceny oraz otrzymać rabaty
Gotowe dania wegetariańskie

Pulpety wegetariańskie w sosie o smaku pieczeniowym 430g Primavika

Naturalne aromaty drożdżowe będące bazą sosu pieczeniowego wykazują szereg prozdrowotnych właściwości. Napój drożdżowy już w starożytności był wykorzystywany przez Hipokratesa jako preparat witaminowy i wzmacniający. Wszystko dzięki wysokiej zawartości witamin z grupy B, białek (danie zawiera również łatwo przyswajalne białko roślinne) oraz cynku, magnezu, selenu i chromu. Witaminy z grupy B wzmacniają układ nerwowy, łagodząc objawy stresu i psychicznego wyczerpania. Są wykorzystywane w dietoterapii takich schorzeń jak choroba Huntingtona, Alzheimera, Parkinsona czy ataksji Friedreicha. Drożdże zawierają dużo kwasu pantotenowego, który przyspiesza gojenie ran, jest koenzymem szeregu reakcji enzymatycznych i poprawia pigmentację i stan włosów – dlatego kobiety bardzo często wykorzystują drożdże w maseczkach na włosy.  

EAN: 5900672300819
Producent: Primavika

Status: dostępny na zamówienie
Dostępność: 25

Pulpety wegetariańskie w sosie o smaku pieczeniowym 430g

Primavika

 

PSZENNE PULPETY WEGETARIAŃSKIE W SOSIE O SMAKU PIECZENIOWYM. (ZAWARTOŚĆ SOSU: 73%).

PRODUKT PASTERYZOWANY.

 

Naturalne aromaty drożdżowe będące bazą sosu pieczeniowego wykazują szereg prozdrowotnych właściwości. Napój drożdżowy już w starożytności był wykorzystywany przez Hipokratesa jako preparat witaminowy i wzmacniający. Wszystko dzięki wysokiej zawartości witamin z grupy B, białek (danie zawiera również łatwo przyswajalne białko roślinne) oraz cynku, magnezu, selenu i chromu. Witaminy z grupy B wzmacniają układ nerwowy, łagodząc objawy stresu i psychicznego wyczerpania. Są wykorzystywane w dietoterapii takich schorzeń jak choroba Huntingtona, Alzheimera, Parkinsona czy ataksji Friedreicha. Drożdże zawierają dużo kwasu pantotenowego, który przyspiesza gojenie ran, jest koenzymem szeregu reakcji enzymatycznych i poprawia pigmentację i stan włosów – dlatego kobiety bardzo często wykorzystują drożdże w maseczkach na włosy.                                                                                                                                                                                                                                                                                             

Drożdże od wieków wykorzystuje się jako lekarstwo na hemoroidy, oparzenia i trądzik. Należy jednak być ostrożnym u osób z chorobami metabolicznymi – często główną ich przyczyną jest drożdżyca, wtedy niestety należy z nich zrezygnować.

 

Co powiecie na tradycyjny polski obiad? Pulpety w sosie pieczeniowym, ziemniaczki z koperkiem i zasmażane buraczki. Sprawdza się przy każdej okazji.

 

Skład:  

woda, olej rzepakowy, cebula, teksturowane białko pszenne 17%, skrobia kukurydziana, kasza manna (z pszenicy) 5%, mąka pszenna 5%, mąka kukurydziana, aromat z ekstraktu drożdżowego, hydrolizaty z białka roślinnego (zawierają soję), bulion wegetariański [maltodekstryna, sól, warzywa suszone (marchew, natka pietruszki, liście selera, por, cebula), cukier, olej rzepakowy, kurkuma,  pieprz czarny, lubczyk liść, naturalny aromat], koncentrat pomidorowy, sól, przyprawy, zioła, przeciwutleniacz: kwas askorbinowy = witamina C.
 
 

Wartość odżywcza (w 100 g produktu): 

Wartość 

energetyczna:

702 kJ / 169 kcal

Tłuszcz: 

12 g, w tym kwasy tłuszczowe

nasycone 0,9 g

Węglowodany: 

8,3 g, w tym cukry 0,6 g

Błonnik:

0,6 g

Białko: 

6,7 g

Sól: 

0,95 g

  

Przechowywanie:

Przechowywać w temperaturze pokojowej. Po otwarciu przechowywać w lodówce. Spożyć w ciągu 3 dni.

 

Masa netto: 

430 g

______________________________________________