Zaloguj się i zweryfikuj, aby zobaczyć ceny oraz otrzymać rabaty
Produkty zbożowe

Tapioka kulki 500g Krukam

Tapioka jest rodzajem kaszy uzyskiwanej ze zmielonej bulwy manioku, krzewu osiągającego niekiedy 3 metry wysokości. Jest to popularna roślina, uprawiana w krajach Ameryki Południowej, Afryki oraz Azji. Jest to pewnego rodzaju odpowiednik naszego ziemniaka. To porównanie jest o tyle trafne, że obie te rośliny zawierają znaczną ilość skrobi. Tym, co różni tapiokę od innych kasz jest śladowa ilość białka. Tapioka zawiera witaminy z grupy B oraz tzw. skrobię oporną na trawienie, która charakteryzuje się tym, że zmniejsza stężenie glukozy we krwi po posiłku. Dzięki tym składnikom śmiało można polecić tapiokę osobom, które zmagają się z problemami trawiennymi. Poza tym w tapioce znajdują się minerały takie jak wapń, fosfor, żelazo, potas, sód czy cynk.

Znajdzie zastosowanie jako składnik deserów, omletów, budyniów czy coraz popularniejszego w Polsce tzw. "bubble tea", czyli napoju owocowego z dodatkiem mleka i owoców.

EAN: 5902270353884
Producent: Krukam

Status: dostępny na zamówienie
Dostępność: 0

Tapioka kulki 500g

 

Tapioka jest rodzajem kaszy uzyskiwanej ze zmielonej bulwy manioku, krzewu osiągającego niekiedy 3 metry wysokości. Jest to popularna roślina, uprawiana w krajach Ameryki Południowej, Afryki oraz Azji. Jest to pewnego rodzaju odpowiednik naszego ziemniaka. To porównanie jest o tyle trafne, że obie te rośliny zawierają znaczną ilość skrobi. Tym, co różni tapiokę od innych kasz jest śladowa ilość białka. Tapioka zawiera witaminy z grupy B oraz tzw. skrobię oporną na trawienie, która charakteryzuje się tym, że zmniejsza stężenie glukozy we krwi po posiłku. Dzięki tym składnikom śmiało można polecić tapiokę osobom, które zmagają się z problemami trawiennymi. Poza tym w tapioce znajdują się minerały takie jak wapń, fosfor, żelazo, potas, sód czy cynk.

Znajdzie zastosowanie jako składnik deserów, omletów, budyniów czy coraz popularniejszego w Polsce tzw. "bubble tea", czyli napoju owocowego z dodatkiem mleka i owoców.

 

Sposób użycia:

zagotuj 1,2 L wody, dodaj 1 szklankę kulek z tapioki i gotuj przez około 40 minut mieszając, aż kulki zrobią się przezroczyste.
  

Skład:  

Tapioka kulki
 
Informacje o alergenach: śladowe ilości glutenu, orzechów, sezamu, gorczycy i soi
 
UWAGA: Ze względu na wysoki indeks glikemiczny tapioki nie poleca się diabetykom, powinni oni ograniczyć jej spożywanie.
   

Wartość odżywcza (w 100 g produktu): 

Wartość 

energetyczna:

1485 kJ / 350 kcal

Tłuszcz: 

0,5 g, w tym kwasy tłuszczowe

nasycone 0,1 g

Węglowodany: 

86,0 g, w tym cukry 0,5 g

Błonnik:

Białko: 

0,5 g

Sól: 

0,1 g

  

Przechowywanie:

Przechowywać w szczelnie zamkniętym opakowaniu, w suchym, chłodnym miejscu.

 

Kraj pochodzenia: Tajlandia

 

Masa netto: 500 g

______________________________________________

 

 

Na podstawie 0 opinii

ogólnie

Dodaj nowy komentarz