Zaloguj się i zweryfikuj, aby zobaczyć ceny oraz otrzymać rabaty
Makarony

Tradycyjny Makaron 2-Jajeczny - krajanka cienka 400 g Bartolini

Krajanka Bartolini to tradycyjny makaron wytwarzany z mąki od lokalnych dostawców i prawdziwych jaj, codziennie wybijanych na świeżo w naszej manufakturze.
 
Idealny do zup.

EAN: 5901902002336
Producent: Bartolini

Status: dostępny od zaraz
Dostępność: 16

Bartolini Tradycja

Tradycyjny 2-Jajeczny

Bartolini Tradycja to wysokogatunkowe makarony jajeczne tworzone od pokoleń rzemieślniczymi metodami, z poszanowaniem receptur stosowanych od wieków na ziemiach polskich.

Makarony te uzyskujemy wyłącznie z naturalnych składników doskonałej jakości, w tym mąki z polskich młynów oraz prawdziwych jaj z lokalnej fermy. Nie zawierają zbędnych dodatków powszechnie używanych w przemysłowej produkcji makaronów, takich jak pasteryzowana masa jajowa, kurkuma czy proszek jajeczny, dzięki czemu są jeszcze bardziej wartościowe, zachowując przy tym swój naturalny kolor i tradycyjny charakter.

 

To może Cię zainteresować

Cieniutki makaron mający zaledwie 1,5 mm, dzięki czemu jest tak delikatny i szybko się gotuje. W Polsce najczęściej serwowany jest z rosołem.
Krajanka Bartolini to tradycyjny makaron wytwarzany z mąki od lokalnych dostawców i prawdziwych jaj, codziennie wybijanych na świeżo w naszej manufakturze. Jej lekko chropowata powierzchnia będąca główną cechą makaronów wyrabianych własnoręcznie w domowym zaciszu, to zasługa specjalnych metod suszenia i zastosowania wyłącznie naturalnych surowców. Dzięki temu makaron ten dobrze chłonie składniki i lepiej trzyma się łyżki, zachowując przy tym swój niepowtarzalny, domowy charakter. Kluseczki tego typu są popularnym dodatkiem do zup w wielu zakątkach świata.

Idealny do zup.

Składniki: Mąka makaronowa pszenna, semolina (mąka z pszenicy durum), jaja świeże 10%.

Produkt może zawierać jaja. 

 

Wartość odżywcza (w 100 g produktu):

Wartość energetyczna:

596 KJ (141 kcal)

Tłuszcz:

0,7 g, w tym kwasy tłuszczowe nasycone 0,2 g

Węglowodany:

28 g, w tym cukry <0,5 g

Błonnik:

1,6 g

Białko:

51 g

Sól:

0,0 g

 

Masa netto: 400 g