Bartolini Tradycja
Tradycyjny 2-Jajeczny
Bartolini Tradycja to wysokogatunkowe makarony jajeczne tworzone od pokoleń rzemieślniczymi metodami, z poszanowaniem receptur stosowanych od wieków na ziemiach polskich.
Makarony te uzyskujemy wyłącznie z naturalnych składników doskonałej jakości, w tym mąki z polskich młynów oraz prawdziwych jaj z lokalnej fermy. Nie zawierają zbędnych dodatków powszechnie używanych w przemysłowej produkcji makaronów, takich jak pasteryzowana masa jajowa, kurkuma czy proszek jajeczny, dzięki czemu są jeszcze bardziej wartościowe, zachowując przy tym swój naturalny kolor i tradycyjny charakter.
To może Cię zainteresować
Tradycyjny makaron o szerokości 2,5 mm. Jest lepiej wyczuwalny pod zębem od krajanki cienkiej, dzięki czemu znajduje szersze zastosowanie w kuchni. W Polsce krajanka średnia najczęściej podawana jest z rosołem oraz innymi zupami, w szczególności pomidorową, grzybową i mleczną.
Krajanka Bartolini to tradycyjny makaron wytwarzany z mąki od lokalnych dostawców i prawdziwych jaj, codziennie wybijanych na świeżo w naszej manufakturze. Jej lekko chropowata powierzchnia będąca główną cechą makaronów wyrabianych własnoręcznie w domowym zaciszu, to zasługa specjalnych metod suszenia i zastosowania wyłącznie naturalnych surowców. Dzięki temu makaron ten dobrze chłonie składniki i lepiej trzyma się łyżki, zachowując przy tym swój niepowtarzalny, domowy charakter. Kluseczki tego typu są popularnym dodatkiem do zup w wielu zakątkach świata.
Idealny do zup.
Składniki: Mąka makaronowa pszenna, semolina (mąka z pszenicy durum), jaja świeże 10%.
Produkt może zawierać jaja.
Wartość odżywcza (w 100 g produktu):
Wartość energetyczna: | 596 KJ (141 kcal) |
Tłuszcz: | 0,7 g, w tym kwasy tłuszczowe nasycone 0,2 g |
Węglowodany: | 28 g, w tym cukry <0,5 g |
Błonnik: | 1,6 g |
Białko: | 51 g |
Sól: | 0,0 g |
Masa netto: 400 g