Vegetella - Kakaowy Krem Słonecznikowy 160 g Primavika
ROZSMAKUJ SIĘ W AROMATYCZNYM KAKAO
Kakaowy krem słonecznikowy to znakomita propozycja dla osób lubiących intensywne i oryginalne smaki. Bazą naszego produktu są nasiona słonecznika, bogate w kwas foliowy, a także kwasy omega-6, będące sprzymierzeńcem w walce o zdrowe i mocne kości. Z kolei bohater naszej pasty – kakao – zawiera nie tylko odpowiedzialny za stan skóry, włosów i paznokci cynk, ale również wspierające system odpornościowy żelazo oraz witaminy z grupy B. Całość uzupełniają syrop daktylowy i z agawy, które są odpowiedzialnie nie tylko za wyjątkowy smak, ale również słyną z wysokiej zawartości magnezu, wspierającego układ sercowo-naczyniowy. Co więcej, nasz produkt jest bezglutenowy, dlatego fantastycznie urozmaici dietę osób unikających tego składnika w swojej diecie, a także idealnie wpisze się w jadłospis wegetarian i wegan. O wysokiej jakości naszej kakaowej Vegetelli świadczy także widoczne na jej etykiecie, międzynarodowe oznaczenie V-Label przyznawane produktom, które nie zawierają składników pochodzenia odzwierzęcego. Czy wiesz, że kakao doceniano już w starożytności? Energetyczny napój na bazie ziaren kakaowca przyrządzali Olmekowie, Aztekowie i Majowie. Co ciekawe, początkowy był uznawany za niecodzienny rarytas, dlatego mogły go spożywać tylko osoby wysokie rangą. Szczegółowe wymagania dotyczyły też naczynia – musiało być złote i niezwykle zdobne. Z biegiem czasu kakao stało się rozpoznawalne także w pozostałych zakątkach globu, a obecnie jest jednym z najpopularniejszych składników w kuchni i wykorzystuje się je m.in. do przygotowywania trufli, ciemnych biszkoptów czy kremów.
Kakaową Vegetellę można jeść na wiele sposobów – doskonale smakuje wyjadana łyżeczką bezpośrednio ze słoiczka, ale również jako dodatek do pełnoziarnistego pieczywa czy słonych krakersów. Krem świetnie sprawdzi się również jako dodatek do deserów lodowych i muffinek!
SŁODKI, KAKAOWY KREM NA BAZIE ZIAREN SŁONECZNIKA. PRODUKT PASTERYZOWANY.
Składniki:
woda, ziarna słonecznika, 21%, olej rzepakowy, syrop daktylowy, syrop z agawy, kakao 4,5%, naturalny zagęstnik jaglany, sól morska, naturalny aromat waniliowy.
Produkt może zawierać soję, seler, gorczycę i ziarna sezamu.
Tabela wartości odżywczych w produkcie
Lp | Wartość odżywcza produktu | w 100 g | w porcji (26 g) | % RWS* w porcji (26 g) |
---|---|---|---|---|
1 | Wartość energetyczna | 1461 kJ / 351 kcal | 380 kJ / 91 kcal | 5% |
2 | Tłuszcz | 24 g | 6,2 g | 9% |
3 | w tym kwasy tłuszczowe nasycone | 2,3 g | 0,6 g | 3% |
4 | Węglowodany | 27 g | 7,0 g | 3% |
5 | w tym cukry | 19 g | 5,1 g | 6% |
6 | Błonnik | 1,5 g | 0,39 g | - |
7 | Białko | 6,0 g | 1,6 g | 3% |
8 | Sól | 0,41 g | 0,11 g | 2% |
*RWS – referencyjna wartość spożycia dla przeciętnej osoby dorosłej (8400 kJ / 2000 kcal).
Opakowanie zawiera około 6 sugerowanych porcji produktu.
Masa netto: 160 g
EAN: 5900672302417
Producent: Primavika
ROZSMAKUJ SIĘ W AROMATYCZNYM KAKAO
Kakaowy krem słonecznikowy to znakomita propozycja dla osób lubiących intensywne i oryginalne smaki. Bazą naszego produktu są nasiona słonecznika, bogate w kwas foliowy, a także kwasy omega-6, będące sprzymierzeńcem w walce o zdrowe i mocne kości. Z kolei bohater naszej pasty – kakao – zawiera nie tylko odpowiedzialny za stan skóry, włosów i paznokci cynk, ale również wspierające system odpornościowy żelazo oraz witaminy z grupy B. Całość uzupełniają syrop daktylowy i z agawy, które są odpowiedzialnie nie tylko za wyjątkowy smak, ale również słyną z wysokiej zawartości magnezu, wspierającego układ sercowo-naczyniowy. Co więcej, nasz produkt jest bezglutenowy, dlatego fantastycznie urozmaici dietę osób unikających tego składnika w swojej diecie, a także idealnie wpisze się w jadłospis wegetarian i wegan. O wysokiej jakości naszej kakaowej Vegetelli świadczy także widoczne na jej etykiecie, międzynarodowe oznaczenie V-Label przyznawane produktom, które nie zawierają składników pochodzenia odzwierzęcego. Czy wiesz, że kakao doceniano już w starożytności? Energetyczny napój na bazie ziaren kakaowca przyrządzali Olmekowie, Aztekowie i Majowie. Co ciekawe, początkowy był uznawany za niecodzienny rarytas, dlatego mogły go spożywać tylko osoby wysokie rangą. Szczegółowe wymagania dotyczyły też naczynia – musiało być złote i niezwykle zdobne. Z biegiem czasu kakao stało się rozpoznawalne także w pozostałych zakątkach globu, a obecnie jest jednym z najpopularniejszych składników w kuchni i wykorzystuje się je m.in. do przygotowywania trufli, ciemnych biszkoptów czy kremów.
Kakaową Vegetellę można jeść na wiele sposobów – doskonale smakuje wyjadana łyżeczką bezpośrednio ze słoiczka, ale również jako dodatek do pełnoziarnistego pieczywa czy słonych krakersów. Krem świetnie sprawdzi się również jako dodatek do deserów lodowych i muffinek!
SŁODKI, KAKAOWY KREM NA BAZIE ZIAREN SŁONECZNIKA. PRODUKT PASTERYZOWANY.
Składniki:
woda, ziarna słonecznika, 21%, olej rzepakowy, syrop daktylowy, syrop z agawy, kakao 4,5%, naturalny zagęstnik jaglany, sól morska, naturalny aromat waniliowy.
Produkt może zawierać soję, seler, gorczycę i ziarna sezamu.
Tabela wartości odżywczych w produkcie
Lp | Wartość odżywcza produktu | w 100 g | w porcji (26 g) | % RWS* w porcji (26 g) |
---|---|---|---|---|
1 | Wartość energetyczna | 1461 kJ / 351 kcal | 380 kJ / 91 kcal | 5% |
2 | Tłuszcz | 24 g | 6,2 g | 9% |
3 | w tym kwasy tłuszczowe nasycone | 2,3 g | 0,6 g | 3% |
4 | Węglowodany | 27 g | 7,0 g | 3% |
5 | w tym cukry | 19 g | 5,1 g | 6% |
6 | Błonnik | 1,5 g | 0,39 g | - |
7 | Białko | 6,0 g | 1,6 g | 3% |
8 | Sól | 0,41 g | 0,11 g | 2% |
*RWS – referencyjna wartość spożycia dla przeciętnej osoby dorosłej (8400 kJ / 2000 kcal).
Opakowanie zawiera około 6 sugerowanych porcji produktu.
Masa netto: 160 g