Bezglutenowa mieszanka ciasta drożdżowego 200g Celiko
Bezglutenowe ciasta i chleby do wypiekania CELIKO to mieszanki produkowane z wysokiej jakości składników, zgodnie z reżimem produkcyjnym gwarantującym deklarowany skład czynników alergennych (np. gluten i fenyloalanina).
Firma CELIKO jako pierwsza firma w Polsce – już w 1984 roku - uruchomiła produkcję pełnej gamy mieszanek dietetycznych ciast i chlebów dla osób na dietach eliminacyjnych w tym celiakii i fenyloketonurii .
EAN: 5900038001022
Producent: Celiko
Bezglutenowa mieszanka ciasta
drożdżowego 200g Celiko
Celiko to polska firma zajmująca się produkcją certyfikowanych produktów bezglutenowych od 1982 roku. Ciasta i chleby do wypiekania CELIKO to mieszanki produkowane z wysokiej jakości składników, zgodnie z reżimem produkcyjnym gwarantującym deklarowany skład czynników alergennych (np. gluten i fenyloalanina). Firma CELIKO jako pierwsza firma w Polsce uruchomiła produkcję pełnej gamy mieszanek dietetycznych chleba i ciast dla diet eliminacyjnych w tym celiakii i fenyloketonurii - już w 1984 roku. Koncentrat ciasta drożdżowego w proszku służy do przygotowywania słodkich ciast drożdżowych, babek, drożdżówkę, pączków i racuchów.
✔︎ Produkt bezglutenowy
✔︎ Odpowiedni dla wegan i wegetarian
✔︎ Szybki i łatwy w przygotowani
Składniki:
Skrobia kukurydziana, skrobia ziemniaczana, mąka ryżowa, cukier, skrobia ziemniaczana modyfikowana, substancja zagęszczająca: pektyny, drożdże suszone 1,5%, sól.
Może zawierać: soję, mleko i ich produkty pochodne.
Wartość odżywcza (w 100 g produktu):
Wartość energetyczna: | 1507 kJ / 360 kcal |
Tłuszcz: | 0,6 g, w tym kwasy tłuszczowe nasycone 0,2 g |
Węglowodany: | 83 g, w tym cukry 5 g |
Białko: | 4,2 g |
Sól: | 0,25 g |
Sposób przechowywania:
przechowywać w suchym i chłodnym miejscu.
Kraj pochodzenia:
Polska
Waga: 200 g