Bio Makaron Shirataki Konjac Ryż Diet Food - 385 g
Głównym składnikiem makaronu konjac (shirataki) Udon jest Glukomannan konnyak – rozpuszczalny w wodzie błonnik pochodzący z korzenia rośliny Konnyak. Oryginalnie pochodzi ona z Azji, a żywność z niej produkowana nosi również nazwy: Shirataki Noodles lub Konnyaku Noodles. Największymi konsumentem tej żywności na świecie są Japończycy.
Makaron konjac to naturalny produkt, bogaty w rozpuszczalny w wodzie błonnik, bez tłuszczu, cukru, skrobi i białka, bez pszenicy i glutenu. Produkt w 100% pochodzenia roślinnego, może być przechowywany w temperaturze pokojowej przez około rok, certyfikowany przez JAS (Japanesse Agricultural Standard), jest przezroczysty, bez własnego smaku, łatwo wchłania aromat dodatków i przypraw, jest szybki w przyrządzeniu, smaczny i zdrowy
Dostępne gramatury produktu:
EAN: 5906660508922
Producent: Diet Food
Bio Makaron Shirataki Konjac Ryż
Diet Food
Głównym składnikiem makaronu konjac (shirataki) Udon jest Glukomannan konnyak – rozpuszczalny w wodzie błonnik pochodzący z korzenia rośliny Konnyak. Oryginalnie pochodzi ona z Azji, a żywność z niej produkowana nosi również nazwy: Shirataki Noodles lub Konnyaku Noodles. Największymi konsumentem tej żywności na świecie są Japończycy.
Makaron konjac to naturalny produkt, bogaty w rozpuszczalny w wodzie błonnik, bez tłuszczu, cukru, skrobi i białka, bez pszenicy i glutenu. Produkt w 100% pochodzenia roślinnego, może być przechowywany w temperaturze pokojowej przez około rok, certyfikowany przez JAS (Japanesse Agricultural Standard), jest przezroczysty, bez własnego smaku, łatwo wchłania aromat dodatków i przypraw, jest szybki w przyrządzeniu, smaczny i zdrowy.
W czym różni się makaron konjac (shirataki) od tradycyjnych makaronów jajecznych?
Makaron konjac to naturalny produkt, bogaty w rozpuszczalny błonnik, bez tłuszczu, cukru, skrobi i białka, bez pszenicy i glutenu, bez własnego smaku, łatwo wchłania aromat dodatków i przypraw, szybki w przyrządzeniu, smaczny i zdrowy.
Czy osoby na diecie wegańskiej mogą spożywać ten makaron?
Naturalnie, linia tych wyśmienitych produktów została stworzona typowo dla ludzi stosujących diety wegańskie i wegetariańskie, jednocześnie nie zapominając o świetnym zastosowaniu tego makaronu dla ludzi, którzy borykają się z problemami nieprzyswajania glutenu. Polecamy również jego spożycie przy stosowanej diecie ketogenicznej.
W jaki sposób mogę spożywać makaron konjac (shirataki)?
Wypłukać starannie makaron pod ciepłą, bieżącą wodą. Gotować lub smażyć 2-3 minuty. Dodać bezpośrednio do potrawy. Przechowywać w suchym i chłodnym miejscu. Po otwarciu trzymać w lodówce w zalewie szczelnie zamknięte, maksymalnie 3 dni.
Składniki:
Woda oczyszczona (96,6%), Organiczna mąka z rośliny Konjac (3,4%)
Przechowywanie:
Przechowywać w szczelnie zamkniętym opakowaniu w suchym i chłodnym miejscu. Nie zamrażać.
Wartość odżywcza (w 100 g produktu):
Wartość energetyczna: | 30 kJ / 7 kcal |
Tłuszcz: | < 0,1 g |
w tym kwasy tłuszczowe nasycone: | < 0,1 g |
Węglowodany: | < 0,2 g, w tym cukry < 0,1 g |
Błonnik: | 2,6 g |
Białko: | < 0,1 g |
Sól: | < 0,1 g |
Masa netto: 385 g / 1 kg
Masa netto po odcieku: 300 g
______________________________________________
Podstawowe | |
Gramatura: | 385 g |