BIO Migdały naturalne 250g
Diet Food
Ekologiczne migdały to doskonała przekąska w szkole lub w pracy, a także dodatek do wypieków, deserów, muesli, owsianki oraz likierów i nalewek owocowych.
Co zawierają bio migdały i jakie są korzyści zdrowotne wynikające z ich spożywania?
Migdały należą do najlepszych dietetycznych źródeł witaminy E.
Witamina E jest niezbędnym składnikiem odżywczym, który działa jako przeciwutleniacz wewnątrz organizmu. Wśród swoich różnych funkcji witamina E odgrywa rolę w zmniejszaniu stanu zapalnego.
Migdały są bogate w niezbędny minerał magnezu. Magnez jest czwartym najbardziej rozpowszechnionym minerałem w ludzkim organizmie i odgrywa rolę w większości funkcji biologicznych.
Na przykład magnez jest ważnym kofaktorem dla setek układów enzymatycznych w organizmie.
W rezultacie minerał przyczynia się do regulacji ciśnienia krwi, kontroli poziomu glukozy we krwi, funkcji mięśni i wielu innych układów.
Kraj pochodzenia:
Włochy
Składniki:
bio migdały białe
Przechowywanie:
Przechowywać w szczelnie zamkniętym opakowaniu w suchym i chłodnym miejscu.
Wartość odżywcza (w 100 g produktu):
Wartość energetyczna: | 2562 kJ / 612 kcal |
Tłuszcz: | 54 g |
w tym kwasy tłuszczowe nasycone: | 4,1 g |
Węglowodany: | 5,4 g, w tym cukry 3,9 g |
Białko: | 19 g |
Sól: | 0 g |
Masa netto: 250 g
______________________________________________