Budyń waniliowy bez cukru bezglutenowy 40g Celiko
Budyń Celiko nie zawiera w swoim składzie cukru oraz substancji słodzących. Idealny produkt dla osób chorych na celiakię oraz dla wegan. Posiada kremową, puszystą konsystencję. Idealny do ciast i deserów. Smacznie komponuje się z dodatkiem gorących malin i innych owoców sezonowych.
EAN: 5900038001923
Producent: Celiko
Budyń waniliowy bez cukru
bezglutenowy 40g Celiko
Budyń Celiko nie zawiera w swoim składzie cukru oraz substancji słodzących. Idealny produkt dla osób chorych na celiakię oraz dla wegan. Posiada kremową, puszystą konsystencję. Idealny do ciast i deserów. Smacznie komponuje się z dodatkiem gorących malin i innych owoców sezonowych.
✔︎ Produkt bezglutenowy
✔︎ Odpowiedni dla wegan
✔︎ Bez cukru
Składniki:
skrobia kukurydziana, skrobia ziemniaczana, aromat, barwnik: ryboflawina.skrobia kukurydziana, skrobia ziemniaczana, aromat naturalny, barwnik: karoteny.
Może zawierać: mleko, soję i ich produkty pochodne.
Sposób przygotowania :
1. Z 0,5 l zimnego mleka odlać 1/2 szklanki, wsypać zawartość opakowania i dobrze rozmieszać.
2. Do reszty mleka dodać dwie łyżki cukru (ok. 40 g) i zagotować. Do gotującego się mleka wlać rozprowadzony w mleku proszek, ciągle mieszając gotować jeszcze przez chwilę.
3. Do uprzednio wypłukanych zimną wodą salaterek wlać gotowy budyń i pozostawić do stężenia.
Wartość odżywcza (w 100 g produktu):
Wartość energetyczna: | 1426 kJ / 341kcal |
Tłuszcz: | 0,1 g, w tym kwasy tłuszczowe nasycone 0 g |
Węglowodany: | 84,9 g, w tym cukry 0 g |
Białko: | 0,2 g |
Sól: | 0,05 g |
Informacje dodatkowe
Opakowanie wystarcza na przygotowanie 4 porcji budyniu po ok. 150 g. Produkt może zawierać: mleko, soję i ich produkty pochodne. Przechowywać w suchym i chłodnym miejscu. Produkt bezglutenowy.
Waga: 40 g