Zaloguj się i zweryfikuj, aby zobaczyć ceny oraz otrzymać rabaty
Słodycze i przekąski

Czekoladka mleczna z orzechami laskowymi i makadamia o zmniejszonej ilości kalorii (-30%) 100g RED

Została stworzona przez najlepszych europejskich Mistrzów Czekolady. Czekolada RED Delight, Delicious&Light to pierwsze na świecie czekolady zawierające od 35% do 50% mniej kalorii. Tę niższą wartość kaloryczną udało się uzyskać przez nie dodawanie cukru i obniżenie zawartości tłuszczu. Do jej wyprodukowania użyte są najlepsze ziarna kakaowe z Wybrzeża Kości Słoniowej a zamiast cukru zastosowano naturalne substancje słodzące takie jak erytrol i maltitol. Czekolady i praliny RED Delight, Delicious&Light zostały wyprodukowane przez firmę Chocolette Confectionary, jedną z najnowocześniejszych fabryk czekolady w Europie.

EAN: 4751027950033
Producent: RED

Status: dostępny od zaraz
Dostępność: 7

Czekoladka mleczna z orzechami laskowymi i makadamia o zmniejszonej ilości kalorii (-30%) 100g

30% mniej kalorii i 32% mniej tłuszczu w porównaniu ze zwykłą czekoladą mleczną z orzechami, bez dodatku cukrów!

 

Została stworzona przez najlepszych europejskich Mistrzów Czekolady. Czekolada RED Delight, Delicious&Light to pierwsze na świecie czekolady zawierające od 35% do 50% mniej kalorii. Tę niższą wartość kaloryczną udało się uzyskać przez nie dodawanie cukru i obniżenie zawartości tłuszczu. Do jej wyprodukowania użyte są najlepsze ziarna kakaowe z Wybrzeża Kości Słoniowej a zamiast cukru zastosowano naturalne substancje słodzące takie jak erytrol i maltitol. Czekolady i praliny RED Delight, Delicious&Light zostały wyprodukowane przez firmę Chocolette Confectionary, jedną z najnowocześniejszych fabryk czekolady w Europie.

 

Głównym składnikiem RED jest wysokiej jakości kakao, produkowane przez Barry Callebaut - światowego lidera w tej branży.

Erytrytol - naturalna substancja słodząca o zerowej wartości energetycznej, występująca w melonach, winogronach, gruszkach i innych owocach. Obecnie jest uważana za najbezpieczniejszą i najpopularniejszą substancję słodzącą w Europie.

Maltitol - podobnie jak erytrytol jest obecny w wielu owocach i warzywach. Wyróżnia się znacznie mniejszą zawartością kalorii niż cukier przy podobnej słodkości, intensywności i smaku.

Polidekstroza - stanowi bogate źródło błonnika, który sprzyja zdrowemu trawieniu. Pochodzi z naturalnych produktów. Jest w pełni bezpieczna i została dopuszczona do produkcji żywności w Europie.

  

Skład:  

Miazga kakaowa, substancje słodzące: maltitol, erytrytol; substancja wypełniająca (polidekstroza); tłuszcz kakaowy; miazga kakaowa; mleko pełne w proszku; mleko odtłuszczone w proszku; kawałki orzechów laskowych 2%; tłuszcz mleczny; kawałki orzechów makadamia 1%; emulgatory: lecytyny (soja), E476; aromaty; substancja słodząca: glikozydy stewiolowe. Masa kakaowa minimum 25%.

Może zawierać: może zawierać orzeszki ziemne. Mleko, orzechy laskowe, orzechy makadamia, soja.

 

Wartość odżywcza (w 100 g produktu): 

Wartość 

energetyczna:

1604 kJ / 383 kcal

Tłuszcz: 

28 g, w tym kwasy tłuszczowe

nasycone 15 g

Węglowodany: 

41 g, w tym cukry 10 g, poliole 29 g

Białko: 

8 g

Sól:

0,33 g

Przechowywanie: Przechowywać w suchym miejscu w temperaturze 10°C - 21°C

Kraj pochodzenia: Łotwa

Masa netto: 100 g

______________________________________________