Frupp Baton Liofilizowana Truskawka Owocowy BEZ GLUTENU 10 g Celiko
Sycąco, smacznie i z dużą energią
FRUPP to pierwsze dostępne na rynku batony liofilizowane z owoców. Są pyszną i wartościową przekąską, bogatym źródłem błonnika oraz antyoksydantów. To produkty BEZ DODATKU CUKRU. Batony FRUPP są niskokaloryczne – każdy zawiera zaledwie 35-37 kcal. Dzięki temu jest to pyszna alternatywa dla wysokokalorycznych słodyczy oraz słonych przekąsek. Jeden baton ma masę ok. 10 g.
EAN: 5900038003033
Producent: Celiko
Frupp Baton Liofilizowana Truskawka
Owocowy BEZ GLUTENU 10 g Celiko
FRUPP to pyszna i wartościowa przekąska, będąca bogatym źródłem błonnika oraz antyoksydantów. FRUPP to pierwszy dostępny na rynku baton ze świeżych owoców. Jest produkowany z wykorzystaniem liofilizacji - techniki bardzo bezpiecznej dla wartości odżywczych zawartych w owocach i warzywach. Baton jest bezglutenowy, bez dodatku konserwantów, tłuszczu i soli. Idealna przekąska na każda porę dnia! Produkty Frupp oznaczone są symbolem przekreślonego kłosa, który nadawany jest przez Europejski System Licencyjny.
✔︎ Bez glutenu
✔︎ Bez dodatku cukru
✔︎ Bez dodatku tłuszczu i soli
✔︎ Odpowiedni dla wegetarian i wegan
✔︎ Zaledwie 33 kcal
✔︎ Owocowe źródło antyoksydantów
Składniki:
truskawki (26%), zagęszczone soki i ekstrakty owocowe (ekstrakt z owoców drzewa karobowego, ekstrakt jabłkowy, zagęszczony sok jabłkowy), fruktooligosacharydy (A)* i/lub inulina (B)*, maltodekstryna, substancja żelująca:pektyny. (*Obecność składnika A, B – patrz przy numerze partii).
Wartość odżywcza (w 100 g produktu):
Wartość energetyczna: | 1401 kJ/334 kcal |
Tłuszcz: | 1,1 g, w tym kwasy tłuszczowe nasycone 0,1 g |
Węglowodany: | 63 g, w tym cukry 41 g |
Białko: | 2,1 g |
Sól: | 0,02 g |
Błonnik | 31 g |
Informacje dodatkowe:
Alergeny: Na terenie zakładu obecne są: mleko, soja, orzeszki ziemne i orzechy laskowe.
** Zawartość soli wynika wyłącznie z obecności naturalnie występującego sodu.