Hummus paprykowy 160g Primavika
Klasyczny hummus został wzbogacony papryką, która uzupełnia skład w likopen, wychwytujący wolne rodniki, potas, witaminę C i witaminy z grupy B (szczególnie B6 – 100 g papryki zaspokaja w 22% zapotrzebowanie organizmu na ten składnik). Papryka w niewielkim stopniu ulega przemianom w procesie przetwarzania, zawartość mikro- i makroelementów w świeżym i pieczonym warzywie jest podobna! To świetna propozycja dla osób podziębionych lub chcących wzmocnić odporność. Witamina C i likopen skutecznie wzmacniają barierę odpornościową organizmu. Na dodatek, najnowsze badania dowodzą, że wzbogacenie diety w warzywa psiankowate mogą być pomocne w leczeniu choroby Alzheimera. Ale uwaga, strzec się ich powinny osoby cierpiące na choroby reumatyczne i artrozy.
EAN: 5900672300956
Producent: Primavika
Hummus paprykowy 160g
Primavika
PASZTET DO KANAPEK-HUMMUS PAPRYKOWY
PRODUKT PASTERYZOWANY.
Klasyczny hummus został wzbogacony papryką, która uzupełnia skład w likopen, wychwytujący wolne rodniki, potas, witaminę C i witaminy z grupy B (szczególnie B6 – 100 g papryki zaspokaja w 22% zapotrzebowanie organizmu na ten składnik). Papryka w niewielkim stopniu ulega przemianom w procesie przetwarzania, zawartość mikro- i makroelementów w świeżym i pieczonym warzywie jest podobna! To świetna propozycja dla osób podziębionych lub chcących wzmocnić odporność. Witamina C i likopen skutecznie wzmacniają barierę odpornościową organizmu. Na dodatek, najnowsze badania dowodzą, że wzbogacenie diety w warzywa psiankowate mogą być pomocne w leczeniu choroby Alzheimera. Ale uwaga, strzec się ich powinny osoby cierpiące na choroby reumatyczne i artrozy.
Głębia tkwi w prostocie. Pełna nazwa hummusu to ḥimmaṣ bi ṭaḥīna, czyli po arabsku, po prostu, ciecierzyca z pastą sezamową.
Ciekawa w smaku pasta to dobry dodatek do pikantnych, wyrazistych dań: tortilli, warzywnych zapiekanek albo naleśników. Spróbujcie wykorzystać hummus jako dip do różnego rodzaju papryk: od najłagodniejszych po te najostrzejsze.
Skład:
Produkt może zawierać soję.
Wartość odżywcza (w 100 g produktu):
Wartość energetyczna: | 904 kJ / 218 kcal |
Tłuszcz: | 17 g, w tym kwasy tłuszczowe nasycone 1,6 g |
Węglowodany: | 14 g, w tym cukry 3 g |
Błonnik: | 3,9 g |
Białko: | 5,1 g |
Sól: | 0,43 g |
Przechowywanie:
Przechowywać w temperaturze pokojowej. Po otwarciu przechowywać w lodówce. Spożyć w ciągu 3 dni.
Masa netto:
160 g
______________________________________________