Kapary w occie winnym 100g Jolca
Charakterystyczną rośliną krajów basenu morza Śródziemnego są krzewy kaparowe, które były znane i cenione już przez starożytnych greków. Jadalną częścią tej rośliny są zarówno pąki kwiatowe - kapary jak i owoce. Kapary mają właściwości antyreumatyczne, poprawiają funkcjonowanie wątroby i ograniczają wzdęcia. Ze względu na swój ostry, lekko cierpki, odświeżający i pikantny smak dodawane są do dań mięsnych, rybnych, pizzy i różnych sosów.
EAN: 8410667020273
Producent: Jolca
Kapary w occie winnym 100g
Charakterystyczną rośliną krajów basenu morza Śródziemnego są krzewy kaparowe, które były znane i cenione już przez starożytnych greków. Jadalną częścią tej rośliny są zarówno pąki kwiatowe - kapary jak i owoce. Kapary mają właściwości antyreumatyczne, poprawiają funkcjonowanie wątroby i ograniczają wzdęcia.
Ze względu na swój ostry, lekko cierpki, odświeżający i pikantny smak dodawane są do dań mięsnych, rybnych, pizzy i różnych sosów.
Skład:
Wartość odżywcza (w 100 g produktu):
Wartość energetyczna: | 175,68 kJ / 41,96 kcal |
Tłuszcz: | 0,6 g, w tym kwasy tłuszczowe nasycone 0,18 g |
Węglowodany: | 7,1 g, w tym cukry 3,5 g |
Białko: | 1,3 g |
Sól: | 1,4 g |
Kraj pochodzenia: Hiszpania
Masa netto: 100g
______________________________________________