Zaloguj się i zweryfikuj, aby zobaczyć ceny oraz otrzymać rabaty
Oliwki

Kapary w occie winnym 100g Jolca

Charakterystyczną rośliną krajów basenu morza Śródziemnego są krzewy kaparowe, które były znane i cenione już przez starożytnych greków. Jadalną częścią tej rośliny są zarówno pąki kwiatowe - kapary jak i owoce. Kapary mają właściwości antyreumatyczne, poprawiają funkcjonowanie wątroby i ograniczają wzdęcia. Ze względu na swój ostry, lekko cierpki, odświeżający i pikantny smak dodawane są do dań mięsnych, rybnych, pizzy i różnych sosów.

EAN: 8410667020273
Producent: Jolca

Status: dostępny na zamówienie
Dostępność: 0

 Kapary w occie winnym 100g

 

Charakterystyczną rośliną krajów basenu morza Śródziemnego są krzewy kaparowe, które były znane i cenione już przez starożytnych greków. Jadalną częścią tej rośliny są zarówno pąki kwiatowe - kapary jak i owoce. Kapary mają właściwości antyreumatyczne, poprawiają funkcjonowanie wątroby i ograniczają wzdęcia.

Ze względu na swój ostry, lekko cierpki, odświeżający i pikantny smak dodawane są do dań mięsnych, rybnych, pizzy i różnych sosów.

 

Skład:  

kapary, woda, sól, ocet winny.
Pasteryzowane.
Zawiera siarczany.
 

Wartość odżywcza (w 100 g produktu): 

Wartość 

energetyczna:

175,68 kJ / 41,96 kcal

Tłuszcz: 

0,6 g, w tym kwasy tłuszczowe

nasycone 0,18 g

Węglowodany: 

7,1 g, w tym cukry 3,5 g

Białko: 

1,3 g

Sól: 

1,4 g

Kraj pochodzenia: Hiszpania

Masa netto: 100g

______________________________________________