Kiełki - Fasola Mung 50 g Toraf - 250 g
Fasola Mung króluje wśród wszystkich kiełków ze względu na smak i wartości odżywcze. Jej kiełki są bardzo smaczne,
chrupiące, smakiem przypominają świeży, młody groszek. Świetnie nadają się do wszelkich potraw kuchni azjatyckiej z dodatkiem curry,
można je dodawać do wszelkiego rodzaju sałatek, makaronów, ryżu, zapiekanek i jarzyn. zarówno na ciepło jak i na zimno. To bogate
źródło składników mineralnych i witamin (wit. E, B2, B1, B6, B3) i łatwo przyswajalnego białka. Kiełki fasoli Mung obniżają również
poziom „złego" cholesterolu.
Przygotowanie kiełków:
Produkcja kiełków w domu jest bardzo prosta do wykonania przy użyciu kiełkownicy Toraf.
Postępując zgodnie z instrukcją obsługi kiełki są gotowe do spożycia po upływie 3-6 dni. Kiełkownica umożliwia jednoczesną uprawę 3 rodzajów kiełków.
Inną metodą produkcji kiełków jest produkcja kiełków w słoiku. W tym celu należy wypłukać nasiona
następnie przesypać do wcześniej wyparzonego naczynia i zalać przegotowaną letnią wodą. Moczyć przez kilka godzin, potem wodę
zlać, a nasiona wypłukać, naczynie nakryć gazą, obwiązać i odstawić w ciepłe (18-22°C), nie nasłonecznione miejsce.
W tym czasie kiełki
należy przepłukiwać 2 razy dziennie wodą. Kiełki są gotowe do spożycia przy długości ok. 1-2 cm, po 3-6 dniach.
Dostępne gramatury produktu:
EAN: 5907595509336
Producent: Toraf
Fasola Mung króluje wśród wszystkich kiełków ze względu na smak i wartości odżywcze. Jej kiełki są bardzo smaczne,
chrupiące, smakiem przypominają świeży, młody groszek. Świetnie nadają się do wszelkich potraw kuchni azjatyckiej z dodatkiem curry,
można je dodawać do wszelkiego rodzaju sałatek, makaronów, ryżu, zapiekanek i jarzyn. zarówno na ciepło jak i na zimno. To bogate
źródło składników mineralnych i witamin (wit. E, B2, B1, B6, B3) i łatwo przyswajalnego białka. Kiełki fasoli Mung obniżają również
poziom „złego" cholesterolu.
Przygotowanie kiełków:
Produkcja kiełków w domu jest bardzo prosta do wykonania przy użyciu kiełkownicy Toraf.
Postępując zgodnie z instrukcją obsługi kiełki są gotowe do spożycia po upływie 3-6 dni. Kiełkownica umożliwia jednoczesną uprawę 3 rodzajów kiełków.
Inną metodą produkcji kiełków jest produkcja kiełków w słoiku. W tym celu należy wypłukać nasiona
następnie przesypać do wcześniej wyparzonego naczynia i zalać przegotowaną letnią wodą. Moczyć przez kilka godzin, potem wodę
zlać, a nasiona wypłukać, naczynie nakryć gazą, obwiązać i odstawić w ciepłe (18-22°C), nie nasłonecznione miejsce.
W tym czasie kiełki
należy przepłukiwać 2 razy dziennie wodą. Kiełki są gotowe do spożycia przy długości ok. 1-2 cm, po 3-6 dniach.
Podstawowe | |
Gramatura: | 250 g |