Zaloguj się i zweryfikuj, aby zobaczyć ceny oraz otrzymać rabaty
Kiełkownice i kiełki

Kiełki - Kozieradka 20 g Toraf

Kiełki kozieradki wykazują działanie ogólnie wzmacniająceodmładzające organizm, stanowią uzupełnienie diety w łatwo wchłanianie białkotłuszcze roślinne. Kozieradka poprzez pobudzenie wydzielania soków trawiennych wspomaga trawienie pokarmów, a ponadto wpływa korzystnie na poziom cholesteroluregenerację wszystkich tkanek a także proces wytwarzania czerwonych krwinek.

Szczególnie polecana przy rekonwalescencji, dla sportowców. Kiełki kozieradki posiadają niezwykły smak godny poznania.

 

Przygotowanie kiełków:

Produkcja kiełków w domu jest bardzo prosta do wykonania przy użyciu kiełkownicy Toraf.

Postępując zgodnie z instrukcją obsługi kiełki są gotowe do spożycia po upływie 3-6 dni. Kiełkownica umożliwia jednoczesną uprawę 3 rodzajów kiełków.

 

Inną metodą produkcji kiełków jest produkcja kiełków w słoiku. W tym celu należy wypłukać nasiona

następnie przesypać do wcześniej wyparzonego naczynia i zalać przegotowaną letnią wodą. Moczyć przez kilka godzin, potem wodę

zlać, a nasiona wypłukać, naczynie nakryć gazą, obwiązać i odstawić w ciepłe (18-22°C), nie nasłonecznione miejsce.

W tym czasie kiełki

należy przepłukiwać 2 razy dziennie wodą. Kiełki są gotowe do spożycia przy długości ok. 1-2 cm, po 3-6 dniach.

 

EAN: 5907595508483
Producent: Toraf

Status: dostępny na zamówienie
Dostępność: 0

Kiełki kozieradki wykazują działanie ogólnie wzmacniająceodmładzające organizm, stanowią uzupełnienie diety w łatwo wchłanianie białkotłuszcze roślinne. Kozieradka poprzez pobudzenie wydzielania soków trawiennych wspomaga trawienie pokarmów, a ponadto wpływa korzystnie na poziom cholesteroluregenerację wszystkich tkanek a także proces wytwarzania czerwonych krwinek.

Szczególnie polecana przy rekonwalescencji, dla sportowców. Kiełki kozieradki posiadają niezwykły smak godny poznania.

 

Przygotowanie kiełków:

Produkcja kiełków w domu jest bardzo prosta do wykonania przy użyciu kiełkownicy Toraf.

Postępując zgodnie z instrukcją obsługi kiełki są gotowe do spożycia po upływie 3-6 dni. Kiełkownica umożliwia jednoczesną uprawę 3 rodzajów kiełków.

 

Inną metodą produkcji kiełków jest produkcja kiełków w słoiku. W tym celu należy wypłukać nasiona

następnie przesypać do wcześniej wyparzonego naczynia i zalać przegotowaną letnią wodą. Moczyć przez kilka godzin, potem wodę

zlać, a nasiona wypłukać, naczynie nakryć gazą, obwiązać i odstawić w ciepłe (18-22°C), nie nasłonecznione miejsce.

W tym czasie kiełki

należy przepłukiwać 2 razy dziennie wodą. Kiełki są gotowe do spożycia przy długości ok. 1-2 cm, po 3-6 dniach.