Kiełki - Lucerna Alfalfa 20 g Toraf - 20 g
Kiełki lucerny są cennym źródłem fitoestrogenów, hormonów roślinnych, które w naturalny sposób pomagają zwalczać
symptomy menopauzy.
Ze względu na wysoką zawartość witamin A, E, B-complex oraz mikroelementów kiełki lucerny polecane są
kobietom w okresie ciąży i karmienia a także osobom niejedzącym mięsa - witamina B12 zapobiega niedokrwistości, osteoporozie,
nowotworom i chorobom serca. Dzięki zawartości lecytyny poprawiają pamięć. Wzmacniają mięśnie, kości i zęby.
Spożywa się je głównie jako dodatek do kanapek i sałatek.
Przygotowanie kiełków:
Produkcja kiełków w domu jest bardzo prosta do wykonania przy użyciu kiełkownicy Toraf.
Postępując zgodnie z instrukcją obsługi kiełki są gotowe do spożycia po upływie 3-6 dni. Kiełkownica umożliwia jednoczesną uprawę 3 rodzajów kiełków.
Inną metodą produkcji kiełków jest produkcja kiełków w słoiku. W tym celu należy wypłukać nasiona
następnie przesypać do wcześniej wyparzonego naczynia i zalać przegotowaną letnią wodą. Moczyć przez kilka godzin, potem wodę
zlać, a nasiona wypłukać, naczynie nakryć gazą, obwiązać i odstawić w ciepłe (18-22°C), nie nasłonecznione miejsce.
W tym czasie kiełki
należy przepłukiwać 2 razy dziennie wodą. Kiełki są gotowe do spożycia przy długości ok. 1-2 cm, po 3-6 dniach.
Dostępne gramatury produktu:
EAN: 5907595507363
Producent: Toraf
Kiełki lucerny są cennym źródłem fitoestrogenów, hormonów roślinnych, które w naturalny sposób pomagają zwalczać
symptomy menopauzy.
Ze względu na wysoką zawartość witamin A, E, B-complex oraz mikroelementów kiełki lucerny polecane są
kobietom w okresie ciąży i karmienia a także osobom niejedzącym mięsa - witamina B12 zapobiega niedokrwistości, osteoporozie,
nowotworom i chorobom serca. Dzięki zawartości lecytyny poprawiają pamięć. Wzmacniają mięśnie, kości i zęby.
Spożywa się je głównie jako dodatek do kanapek i sałatek.
Przygotowanie kiełków:
Produkcja kiełków w domu jest bardzo prosta do wykonania przy użyciu kiełkownicy Toraf.
Postępując zgodnie z instrukcją obsługi kiełki są gotowe do spożycia po upływie 3-6 dni. Kiełkownica umożliwia jednoczesną uprawę 3 rodzajów kiełków.
Inną metodą produkcji kiełków jest produkcja kiełków w słoiku. W tym celu należy wypłukać nasiona
następnie przesypać do wcześniej wyparzonego naczynia i zalać przegotowaną letnią wodą. Moczyć przez kilka godzin, potem wodę
zlać, a nasiona wypłukać, naczynie nakryć gazą, obwiązać i odstawić w ciepłe (18-22°C), nie nasłonecznione miejsce.
W tym czasie kiełki
należy przepłukiwać 2 razy dziennie wodą. Kiełki są gotowe do spożycia przy długości ok. 1-2 cm, po 3-6 dniach.
Podstawowe | |
Gramatura: | 20 g |