Zaloguj się i zweryfikuj, aby zobaczyć ceny oraz otrzymać rabaty
Kiełkownice i kiełki

Kiełki - Rzodkiewka China Rose BIO Toraf - 100 g

Kiełki rzodkiewki dzięki dużej ilości witaminy C, ( zawierają jej 2 razy więcej niż korzeń rzodkiewki), podnoszą odporność organizmu. To świetny lek na przeziębienie, mający również działanie wykrztuśne. Duża zawartości siarki w kiełkach rzodkiewki wpływa korzystnie na stan skóry, włosów i paznokci.

Kiełki rzodkiewki mają ostry, pieprzny, wyrazisty smak niemal identyczny jak korzeń rzodkiewki.

Produkt naturalny pochodzący z upraw ekologicznych. Nasiona wyhodowane bez użycia środków chemicznych i nawozów sztucznych, zgodnie z normami UE.

Dostępne gramatury produktu:

EAN: 5907595509350
Producent: Toraf

Status: dostępny na zamówienie
Dostępność: 0

Kiełki  – Rzodkiewka China Rose

TORAF

 

Kiełki rzodkiewki dzięki dużej ilości witaminy C, ( zawierają jej 2 razy więcej niż korzeń rzodkiewki), podnoszą odporność organizmu. To świetny lek na przeziębienie, mający również działanie wykrztuśne. Duża zawartości siarki w kiełkach rzodkiewki wpływa korzystnie na stan skóry, włosów i paznokci.

Kiełki rzodkiewki mają ostry, pieprzny, wyrazisty smak niemal identyczny jak korzeń rzodkiewki.

Produkt naturalny pochodzący z upraw ekologicznych. Nasiona wyhodowane bez użycia środków chemicznych i nawozów sztucznych, zgodnie z normami UE.

 

Przygotowanie kiełków:

Produkcja kiełków w domu jest bardzo prosta do wykonania przy użyciu kiełkownicy Toraf. Postępując zgodnie z instrukcją obsługi kiełki są gotowe do spożycia po upływie 3-6 dni. Kiełkownika umożliwia jednoczesną uprawę 3 rodzajów kiełków. Dodatkowe informacji na stronie www.toraf.pl. Inną metodą produkcji kiełków jest produkcja kiełków w słoiku. W tym celu należy wypłukać nasiona następnie przesypać do wcześniej wyparzonego naczynia i zalać przegotowaną letnią wodą. Moczyć przez kilka godzin, potem wodę zlać, a nasiona wypłukać, naczynie nakryć gazą, obwiązać i odstawić w ciepłe (18-22°C), nie nasłonecznione miejsce. W tym czasie kiełki należy przepłukiwać 2 razy dziennie wodą. Kiełki są gotowe do spożycia przy długości ok. 1-2 cm, po 3-6 dniach.

 

Objętość netto:

20g

______________________________________________

 

 

 

Podstawowe
Gramatura:100 g

Klienci którzy kupili ten produkt, kupili również