Mieszanka do ciast korzennych bezglutenowa 300g Celiko
Bezglutenowe ciasta i chleby do wypiekania CELIKO to mieszanki produkowane z wysokiej jakości składników, zgodnie z reżimem produkcyjnym gwarantującym deklarowany skład czynników alergennych (np. gluten i fenyloalanina).
Firma CELIKO jako pierwsza firma w Polsce – już w 1984 roku - uruchomiła produkcję pełnej gamy mieszanek dietetycznych ciast i chlebów dla osób na dietach eliminacyjnych w tym celiakii i fenyloketonurii .
EAN: 5900038001206
Producent: Celiko
Mieszanka do ciast korzennych
bezglutenowa 300g Celiko
Celiko to polska firma zajmująca się produkcją certyfikowanych produktów bezglutenowych od 1982 roku. Ciasta i chleby do wypiekania CELIKO to mieszanki produkowane z wysokiej jakości składników, zgodnie z reżimem produkcyjnym gwarantującym deklarowany skład czynników alergennych (np. gluten i fenyloalanina). Firma CELIKO jako pierwsza firma w Polsce uruchomiła produkcję pełnej gamy mieszanek dietetycznych chleba i ciast dla diet eliminacyjnych w tym celiakii i fenyloketonurii - już w 1984 roku. Koncentrat ciasta drożdżowego w proszku służy do przygotowywania słodkich ciast drożdżowych, babek, drożdżówkę, pączków i racuchów.
✔︎ Produkt bezglutenowy
✔︎ Odpowiedni dla wegan i wegetarian
✔︎ Szybki i łatwy w przygotowani
✔︎ Znakomity korzenny smak
Składniki:
cukier, mąka ryżowa, skrobia ziemniaczana, skrobia kukurydziana, kakao o obniżonej zawartości tłuszczu, błonnik kakaowy, cynamon, difosforany: regulator kwasowości; węglany sodu: substancja spulchniająca; aromat, sól, guma ksantanowa: substancja zagęszczająca.
Może zawierać: soję, mleko i ich produkty pochodne.
Wartość odżywcza (w 100 g produktu):
Wartość energetyczna: | 1540 kJ / 366 kcal |
Tłuszcz: | 0,5 g, w tym kwasy tłuszczowe nasycone 0,2 g |
Węglowodany: | 85,6 g, w tym cukry 33,1 g |
Białko: | 3,1 g |
Błonnik | 1,2 g |
Sól: | 1,1g |
Sposób przechowywania:
przechowywać w suchym i chłodnym miejscu.
Kraj pochodzenia:
Polska
Waga: 300 g