Zaloguj się i zweryfikuj, aby zobaczyć ceny oraz otrzymać rabaty
Słodycze i przekąski

Muffiny czekoladowe z kremem budyniowym bezglutenowe mieszanka 310g Celiko

Bezglutenowe ciasta i chleby do wypiekania CELIKO to mieszanki produkowane z wysokiej jakości składników, zgodnie z reżimem produkcyjnym gwarantującym deklarowany skład czynników alergennych (np. gluten i fenyloalanina).
Firma CELIKO jako pierwsza firma w Polsce – już w 1984 roku - uruchomiła produkcję pełnej gamy mieszanek dietetycznych ciast i chlebów dla osób na dietach eliminacyjnych w tym celiakii i fenyloketonurii .

EAN: 5900038001107
Producent: Celiko

Status: dostępny od zaraz
Dostępność: 16

 Muffiny czekoladowe z kremem budyniowym

bezglutenowe mieszanka  310g Celiko  

 

Wyjątkowe Muffiny bezglutenowe – wilgotne i smakowite. Baw się smakami i eksperymentuj, przygotowując je z ulubionymi dodatkami. Szybko o wygodnie.

Doskonałe klasyczne muffiny możesz przygotować na wiele różnych sposobów i smaków. Wyśmienite czekoladowe z pysznym budyniowym kremem przygotujesz nie tylko w formie babeczek, ale także jako czekoladowe ciastka z kremem i owocami.

 

Celiko to polska firma zajmująca się produkcją certyfikowanych produktów bezglutenowych od 1982 roku. Ciasta i chleby do wypiekania CELIKO to mieszanki produkowane z wysokiej jakości składników, zgodnie z reżimem produkcyjnym gwarantującym deklarowany skład czynników alergennych (np. gluten i fenyloalanina). Firma CELIKO jako pierwsza firma w Polsce uruchomiła produkcję pełnej gamy mieszanek dietetycznych chleba i ciast dla diet eliminacyjnych w tym celiakii i fenyloketonurii - już w 1984 roku. Koncentrat ciasta drożdżowego w proszku służy do przygotowywania słodkich ciast drożdżowych, babek, drożdżówkę, pączków i racuchów. 

  

 ✔︎ Produkt bezglutenowy

 ✔︎ Odpowiedni dla wegan i wegetarian

 ✔︎ Szybki i łatwy w przygotowani 

 

Składniki muffinów:

cukier, skrobia z tapioki modyfikowana, mąka ryżowa, czekolada w proszku 16,5% (cukier, kakao o obniżonej zawartości tłuszczu min. 32%), skrobia kukurydziana, skrobia ziemniaczana, błonnik kakaowy, difosforany: regulator kwasowości, węglany sodu: substancja spulchniająca, aromat, sól, guma ksantanowa: substancja zagęszczająca.

Składniki kremu budyniowego:

cukier, skrobia ziemniaczana modyfikowana, mleko pełne w proszku, maślanka w proszku, glukoza, sól, barwniki: karoteny, aromat.

Może zawierać: sojęmleko i ich produkty pochodne.

 

Opakowanie zawiera:

280 g mieszanki do ciasta

30 g koncentratu kremu budyniowego

 

Wartość odżywcza (w 100 g produktu): 

Wartość 

energetyczna:

1404 kJ / 336  kcal

Tłuszcz: 

18 g, w tym kwasy tłuszczowe

nasycone 0,3 g

Węglowodany: 

40 g, w tym cukry 20 g

Białko: 

3,5 g

Sól: 

0,62 g

Błonnik

1,3 g

 

Sposób przechowywania:

przechowywać w suchym i chłodnym miejscu.

Kraj pochodzenia:

Polska

Waga: 310 g

______________________________________________