Nasiona na kiełki - Fasola Adzuki 50 g Toraf
Nasiona na kiełki fasola ADZUKI to bogate źródło białka dzięki czemu wegetarianie mogą traktować ją jako znakomitą alternatywę dla mięsa. Jej czerwono-brązowe nasiona cenione są za swoje prozdrowotne i odchudzające właściwości. Dzięki wysokiej zawartości błonnika i cennych minerałów, takich jak żelazo, magnez i cynk, wspierają metabolizm, odporność i pomagają utrzymać prawidłową wagę. Ich chrupiąca konsystencja i delikatny, lekko słodki orzechowy smak sprawiają, że są wszechstronnym dodatkiem do wielu potraw. Świetnie komponują się z daniami kuchni azjatyckiej, szczególnie z potrawami z curry oraz mogą stanowić bazę do słodkich przepisów.
EAN: 5907595508872
Producent: Toraf

Nasiona na kiełki - Fasola Adzuki 50 g Toraf
Nasiona na kiełki – Fasola Adzuki 50 g Toraf to doskonały wybór dla osób ceniących zdrową i naturalną dietę. Kiełki fasoli Adzuki są bogatym źródłem białka, błonnika, witamin z grupy B oraz minerałów, takich jak żelazo, magnez i cynk. Mają delikatny, lekko orzechowy smak, który doskonale komponuje się z sałatkami, kanapkami, daniami azjatyckimi oraz koktajlami.
Uprawa kiełków w domu jest niezwykle prosta – wystarczy namoczyć nasiona, a następnie hodować je w kiełkownicy lub na wilgotnej gazie. Już po kilku dniach można cieszyć się świeżymi, chrupiącymi kiełkami pełnymi wartości odżywczych.
Zalety produktu:
- Naturalne i bogate w składniki odżywcze
- Prosta i szybka domowa uprawa
- Idealne do sałatek, kanapek i dań na ciepło
- Wzmacniają organizm i wspierają zdrową dietę
Wzbogać swoje posiłki o zdrowe i smaczne kiełki fasoli Adzuki od Toraf – proste w uprawie, pełne smaku i wartości odżywczych!
Przygotowanie kiełków:
Produkcja kiełków w domu jest bardzo prosta do wykonania przy użyciu kiełkownicy Toraf. Postępując zgodnie z instrukcją obsługi kiełki są gotowe do spożycia po upływie 5-7 dni. Kiełkownica umożliwia jednoczesną uprawę 3 rodzajów kiełków
Inną metodą produkcji kiełków jest produkcja kiełków w słoiku. W tym celu należy wypłukać nasiona
następnie przesypać do wcześniej wyparzonego naczynia i zalać przegotowaną letnią wodą. Moczyć przez kilka godzin, potem wodę
zlać, a nasiona wypłukać, naczynie nakryć gazą, obwiązać i odstawić w ciepłe (18-22°C), nie nasłonecznione miejsce.
W tym czasie kiełki
należy przepłukiwać 2 razy dziennie wodą. Kiełki są gotowe do spożycia przy długości ok. 1-2 cm, po 3-6 dniach.