Ostropest mielony Orzeszek NATURA - 1 kg
Ostropest plamisty to roślina, która chroni wątrobę przed szkodliwym działaniem alkoholu i łagodzi stany zapalne na tle cukrzycowym. Jest stosowana także w leczeniu WZW typu A, B i C czy choroby alkoholowej.
Ostropest plamisty swoje właściwości lecznicze zawdzięcza sylimarynie, która stabilizuje błony komórkowe hepatocytów wątrobowych, przez co chroni wątrobę przed działaniem związków toksycznych i pobudza jej zdolności regeneracyjne. Ostropest stymuluje regenerację starych i wytwarzanie nowych komórek wątroby. Zawarta w owocach sylimaryna podnosi poziom glutationu w wątrobie, który będąc silnym przeciwutleniaczem -silniejszym niż wit. C i E, przeciwdziała uszkadzaniu komórek wątroby przez wolne rodniki.
Ostropest zmniejsza ryzyko pojawienia się raka wątroby. Dodatkowo zmniejsza uszkodzenia wątroby, przyśpieszając usuwanie substancji toksycznych pochodzących z leków stosowanych w chemioterapii.
Ostropest hamuje działanie leukotrienów - zapobiegając przewlekłemu zapaleniu wątroby, także temu na tle cukrzycowym lub będącym skutkiem złej diety.
Ostropest zapobiega marskości wątroby, zwyrodnieniu tłuszczowemu wątroby, ostremu żółtemu zanikowi wątroby, a także obniża stężenie cholesterolu we krwi hamując wytrącanie się blaszek miażdżycowych.
Dostępne gramatury produktu:
EAN: 5906716524210
Producent: Orzeszek NATURA
Ostropest plamisty to roślina, która chroni wątrobę przed szkodliwym działaniem alkoholu i łagodzi stany zapalne na tle cukrzycowym. Jest stosowana także w leczeniu WZW typu A, B i C czy choroby alkoholowej.
Ostropest plamisty swoje właściwości lecznicze zawdzięcza sylimarynie, która stabilizuje błony komórkowe hepatocytów wątrobowych, przez co chroni wątrobę przed działaniem związków toksycznych i pobudza jej zdolności regeneracyjne. Ostropest stymuluje regenerację starych i wytwarzanie nowych komórek wątroby. Zawarta w owocach sylimaryna podnosi poziom glutationu w wątrobie, który będąc silnym przeciwutleniaczem -silniejszym niż wit. C i E, przeciwdziała uszkadzaniu komórek wątroby przez wolne rodniki.
Ostropest zmniejsza ryzyko pojawienia się raka wątroby. Dodatkowo zmniejsza uszkodzenia wątroby, przyśpieszając usuwanie substancji toksycznych pochodzących z leków stosowanych w chemioterapii.
Ostropest hamuje działanie leukotrienów - zapobiegając przewlekłemu zapaleniu wątroby, także temu na tle cukrzycowym lub będącym skutkiem złej diety.
Ostropest zapobiega marskości wątroby, zwyrodnieniu tłuszczowemu wątroby, ostremu żółtemu zanikowi wątroby, a także obniża stężenie cholesterolu we krwi hamując wytrącanie się blaszek miażdżycowych.
Zastosowanie:
Jako dodatek do sałatek, musli, past i zup lub do bezpośredniego spożycia (1 - 2 łyżeczki dziennie popijając herbatą).
Kraj pochodzenia:
Polska
Przechowywanie:
Przechowywać w suchym i chłodnym miejscu.
NA TERENIE ZAKŁADU UŻYWANE SĄ ORZECHY, SEZAM, SOJA, GORCZYCA, SELER ORAZ ZBOŻA ZAWIERAJĄCE GLUTEN
______________________________________________
Podstawowe | |
Gramatura: | 1 kg |