Zaloguj się i zweryfikuj, aby zobaczyć ceny oraz otrzymać rabaty
Superfoods

Ostropest ziarno Orzeszek NATURA - 1 kg

Ostropest plamisty to roślina, która chroni wątrobę przed szkodliwym działaniem alkoholu i łagodzi stany zapalne na tle cukrzycowym. Jest stosowana także w leczeniu WZW typu A, B i C czy choroby alkoholowej.

Ostropest plamisty swoje właściwości lecznicze zawdzięcza sylimarynie, która stabilizuje błony komórkowe hepatocytów wątrobowych, przez co chroni wątrobę przed działaniem związków toksycznych i pobudza jej zdolności regeneracyjne. Ostropest stymuluje regenerację starych i wytwarzanie nowych komórek wątroby. Zawarta w owocach sylimaryna podnosi poziom glutationu w wątrobie, który będąc silnym przeciwutleniaczem -silniejszym niż wit. C i E, przeciwdziała uszkadzaniu komórek wątroby przez wolne rodniki.

Ostropest zmniejsza ryzyko pojawienia się raka wątroby. Dodatkowo zmniejsza uszkodzenia wątroby, przyśpieszając usuwanie substancji toksycznych pochodzących z leków stosowanych w chemioterapii.

Ostropest hamuje działanie leukotrienów -  zapobiegając przewlekłemu zapaleniu wątroby, także temu na tle cukrzycowym lub będącym skutkiem złej diety.

Ostropest zapobiega marskości wątroby, zwyrodnieniu tłuszczowemu wątroby, ostremu żółtemu zanikowi wątroby, a także obniża stężenie cholesterolu we krwi  hamując wytrącanie się blaszek miażdżycowych.

Dostępne gramatury produktu:

EAN: 5906716524609
Producent: Orzeszek NATURA

Status: dostępny od zaraz
Dostępność: 12

Ostropest ziarno Orzeszek NATURA   

 

Ostropest plamisty to roślina, która chroni wątrobę przed szkodliwym działaniem alkoholu i łagodzi stany zapalne na tle cukrzycowym. Jest stosowana także w leczeniu WZW typu A, B i C czy choroby alkoholowej.

Ostropest plamisty swoje właściwości lecznicze zawdzięcza sylimarynie, która stabilizuje błony komórkowe hepatocytów wątrobowych, przez co chroni wątrobę przed działaniem związków toksycznych i pobudza jej zdolności regeneracyjne. Ostropest stymuluje regenerację starych i wytwarzanie nowych komórek wątroby. Zawarta w owocach sylimaryna podnosi poziom glutationu w wątrobie, który będąc silnym przeciwutleniaczem -silniejszym niż wit. C i E, przeciwdziała uszkadzaniu komórek wątroby przez wolne rodniki.

Ostropest zmniejsza ryzyko pojawienia się raka wątroby. Dodatkowo zmniejsza uszkodzenia wątroby, przyśpieszając usuwanie substancji toksycznych pochodzących z leków stosowanych w chemioterapii.

Ostropest hamuje działanie leukotrienów -  zapobiegając przewlekłemu zapaleniu wątroby, także temu na tle cukrzycowym lub będącym skutkiem złej diety.

Ostropest zapobiega marskości wątroby, zwyrodnieniu tłuszczowemu wątroby, ostremu żółtemu zanikowi wątroby, a także obniża stężenie cholesterolu we krwi  hamując wytrącanie się blaszek miażdżycowych.

 

Zastosowanie:

Jako dodatek do sałatek, musli, past i zup lub do bezpośredniego spożycia (1 - 2 łyżeczki dziennie popijając herbatą).

 

Kraj pochodzenia:

Polska

 

Przechowywanie:

Przechowywać w suchym i chłodnym miejscu.

 

NA TERENIE ZAKŁADU UŻYWANE SĄ ORZECHY, SEZAM, SOJA, GORCZYCA, SELER ORAZ ZBOŻA ZAWIERAJĄCE GLUTEN

______________________________________________

 

 

Podstawowe
Gramatura:1 kg