Zaloguj się i zweryfikuj, aby zobaczyć ceny oraz otrzymać rabaty
Pasztety i pasty warzywne

Pasztet warzywny z cieciorką 160 g Primavika

ZBUDUJ MIĘŚNIE NA CIECIORCE!

Głównymi składnikami pasztetu są ciecierzyca oraz warzywa korzeniowe, które, oprócz białka o składzie aminokwasowym podobnym do białek pochodzenia zwierzęcego, zawierają mnóstwo błonnika, który zapewnia uczucie sytości, zapobiega zaparciom i… uwaga diabetycy – stabilizuje poziom cukru we krwi. Sportowcy oraz rekonwalescenci powinni włączyć cieciorkę do swojego jadłospisu nie tylko ze względu na obecność białka, ale też wysoką zawartość żelaza, witaminy B6 i kwasu foliowego, które zapobiegają anemii i zapewniają odpowiedni poziom energii w organizmie! Zbilansowany skład, kremowa konsystencja i łagodny smak sprawiają, że jest to dobra propozycja nawet dla najbardziej wrażliwego i wybrednego żołądka.                                                                                                                                                                                                     Bez wątpienia ciecierzyca to warzywo uniwersalne; wiecie, że niektórzy twierdzą, iż liście ciecierzycy wspomagają proces trawienia (w postaci naparu) i leczenie zwichnięć.

 

Pasztet to świetna alternatywa posiłku w podróży lub pracy. Możecie posmarować nim kanapki, wafle ryżowe, wytrawne placki czy omlety, użyć jako farsz do pełnoziarnistych naleśników i tortilli. Dobrze smakuje w towarzystwie świeżych warzyw i ziół.

 

PASTA KANAPKOWA Z CIECIORKI Z DODATKIEM WARZYW. PASTERYZOWANA.


Składniki:
woda, cieciorka 36%, marchew 21%, seler 7%, pietruszka 7%, cebula 7%, olej rzepakowy, skrobia kukurydziana, błonnik pszenny (bez glutenu), sól, por 1%, sos sojowy (woda, soja, sól), hydrolizat białka roślinnego, warzywa suszone 0,5% (pasternak, marchew, seler, pietruszka, por), substancja zagęszczająca: guma guar, przyprawy, przeciwutleniacz: kwas askorbinowy = witamina C, przyprawy ziołowe, aromat z ekstraktu drożdżowego.
Produkt może zawierać sezam i gorczycę.

 

Tabela wartości odżywczych w produkcie

 

Lp Wartość odżywcza produktu w 100 g w porcji (26 g) % RWS* w porcji (26 g)
1 Wartość energetyczna 560 kJ / 134 kcal 146 kJ / 35 kcal 2%
2 Tłuszcz 4,8 g 1,2 g 2%
3 w tym kwasy tłuszczowe nasycone 0,5 g 0,1 g 1%
4 Węglowodany 16 g 4,2 g 2%
5 w tym cukry 3,4 g 0,9 g 1%
7 Błonnik 5,9 g 1,5 g -
8 Białko 4,3 g 1,1 g 2%
9 Sól 1,2 g 0,32 g 5%
*RWS – referencyjna wartość spożycia dla przeciętnej osoby dorosłej (8400 kJ / 2000 kcal).
Opakowanie zawiera około 6 sugerowanych porcji produktu.

Masa netto: 160 g

EAN: 5900672300208
Producent: Primavika

Status: dostępny od zaraz
Dostępność: 5

ZBUDUJ MIĘŚNIE NA CIECIORCE!

Głównymi składnikami pasztetu są ciecierzyca oraz warzywa korzeniowe, które, oprócz białka o składzie aminokwasowym podobnym do białek pochodzenia zwierzęcego, zawierają mnóstwo błonnika, który zapewnia uczucie sytości, zapobiega zaparciom i… uwaga diabetycy – stabilizuje poziom cukru we krwi. Sportowcy oraz rekonwalescenci powinni włączyć cieciorkę do swojego jadłospisu nie tylko ze względu na obecność białka, ale też wysoką zawartość żelaza, witaminy B6 i kwasu foliowego, które zapobiegają anemii i zapewniają odpowiedni poziom energii w organizmie! Zbilansowany skład, kremowa konsystencja i łagodny smak sprawiają, że jest to dobra propozycja nawet dla najbardziej wrażliwego i wybrednego żołądka.                                                                                                                                                                                                     Bez wątpienia ciecierzyca to warzywo uniwersalne; wiecie, że niektórzy twierdzą, iż liście ciecierzycy wspomagają proces trawienia (w postaci naparu) i leczenie zwichnięć.

 

Pasztet to świetna alternatywa posiłku w podróży lub pracy. Możecie posmarować nim kanapki, wafle ryżowe, wytrawne placki czy omlety, użyć jako farsz do pełnoziarnistych naleśników i tortilli. Dobrze smakuje w towarzystwie świeżych warzyw i ziół.

 

PASTA KANAPKOWA Z CIECIORKI Z DODATKIEM WARZYW. PASTERYZOWANA.


Składniki:
woda, cieciorka 36%, marchew 21%, seler 7%, pietruszka 7%, cebula 7%, olej rzepakowy, skrobia kukurydziana, błonnik pszenny (bez glutenu), sól, por 1%, sos sojowy (woda, soja, sól), hydrolizat białka roślinnego, warzywa suszone 0,5% (pasternak, marchew, seler, pietruszka, por), substancja zagęszczająca: guma guar, przyprawy, przeciwutleniacz: kwas askorbinowy = witamina C, przyprawy ziołowe, aromat z ekstraktu drożdżowego.
Produkt może zawierać sezam i gorczycę.

 

Tabela wartości odżywczych w produkcie

 

Lp Wartość odżywcza produktu w 100 g w porcji (26 g) % RWS* w porcji (26 g)
1 Wartość energetyczna 560 kJ / 134 kcal 146 kJ / 35 kcal 2%
2 Tłuszcz 4,8 g 1,2 g 2%
3 w tym kwasy tłuszczowe nasycone 0,5 g 0,1 g 1%
4 Węglowodany 16 g 4,2 g 2%
5 w tym cukry 3,4 g 0,9 g 1%
7 Błonnik 5,9 g 1,5 g -
8 Białko 4,3 g 1,1 g 2%
9 Sól 1,2 g 0,32 g 5%
*RWS – referencyjna wartość spożycia dla przeciętnej osoby dorosłej (8400 kJ / 2000 kcal).
Opakowanie zawiera około 6 sugerowanych porcji produktu.

Masa netto: 160 g