Płatki drożdżowe nieaktywne Orzeszek - 1 kg

Płatki drożdżowe nieaktywne to jadalna, nieaktywna postać drożdży. Powstają przy wykorzystaniu glukozy pochodzącej z melasy buraczanej lub trzcinowej jako pożywki. Drożdże po uzyskaniu odpowiedniej objętości dezaktywuje się, wykorzystując wysoką temperaturę, następnie oddziela, myje, suszy i nadaje formę płatków. Dzięki procesowi dezaktywacji, płatki drożdżowe są całkowicie bezpieczne dla zdrowia – nie powodują przerostu drożdży w organizmie po ich spożyciu.
Płatki drożdżowe nieaktywne posiadają wysoką zawartości białka i błonnika oraz witamin z grupy B.
Można dodawać je do rozmaitych potraw np. zup, kremów, sosów, pasztetów, ale również posypać nimi kanapki, makarony, ryże, kasze oraz stosować do panierki jako zdrowy zamiennik bułki tartej. Mają aromat oraz smak z orzechową nutą.
Dostępne gramatury produktu:
EAN: 5903282190993
Producent: Orzeszek

Płatki drożdżowe nieaktywne
Orzeszek
Płatki drożdżowe nieaktywne to jadalna, nieaktywna postać drożdży. Powstają przy wykorzystaniu glukozy pochodzącej z melasy buraczanej lub trzcinowej jako pożywki. Drożdże po uzyskaniu odpowiedniej objętości dezaktywuje się, wykorzystując wysoką temperaturę, następnie oddziela, myje, suszy i nadaje formę płatków. Dzięki procesowi dezaktywacji, płatki drożdżowe są całkowicie bezpieczne dla zdrowia – nie powodują przerostu drożdży w organizmie po ich spożyciu.
Płatki drożdżowe nieaktywne posiadają wysoką zawartości białka i błonnika oraz witamin z grupy B.
Można dodawać je do rozmaitych potraw np. zup, kremów, sosów, pasztetów, ale również posypać nimi kanapki, makarony, ryże, kasze oraz stosować do panierki jako zdrowy zamiennik bułki tartej. Mają aromat oraz smak z orzechową nutą.
✔ Wyjątkowy smak.
Kraj produkcji:
Estonia
Przechowywanie:
Przechowywać w suchym i chłodnym miejscu.
Wartość odżywcza (w 100 g produktu):
Wartość energetyczna: | 1426 kJ / 341 kcal |
Tłuszcz: | 4,2 g |
w tym kwasy tłuszczowe nasycone: | 0,6 g |
Węglowodany: | 40 g, w tym cukry 16 g |
Białko: | 46 g |
Błonnik: | 22 g |
Sól: | 0,09 g |
Witamina B1: | 3,0 mg |
Witamina B2: | 6,0 mg |
Niacyna: | 37,0 mg |
Kwas pantotenowy: | 10 mg |
Witamina B6: | 3,0 mg |
NA TERENIE ZAKŁADU UŻYWANE SĄ ORZECHY, SEZAM, SOJA, GORCZYCA, SELER ORAZ ZBOŻA ZAWIERAJĄCE GLUTEN
______________________________________________
Podstawowe | |
Gramatura: | 1 kg |